időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Karácsony: Az ellenzéknek nincs ajánlata a választók számára

Munkatársunktól
Forrás: Index
2020.09.27. 21:20
Karácsony: Az ellenzéknek nincs ajánlata a választók számára

Az ellenzéknek nem az a problémája, hogy nincs vezetője, hanem hogy nincs ajánlata, amit egy vezető megtestesíthet – mondta Karácsony Gergely a 2022-es ellenzéki összefogásról az Indexnek adott interjújában.

Interjút adott az Indexnek Karácsony Gergely. A főpolgármester az ellenzéki összefogás 2022-es listája kapcsán kiemelte: az ellenzéknek nincs megfelelő ajánlata. Mint fogalmazott, nagyon pártolná azt, hogy a polgármestertársai közül kerüljön ki valaki, többükben is látja is a lehetőséget.

– Azt gondolom azonban, hogy az ellenzéknek nem az a problémája, hogy nincs vezetője, hanem hogy nincs ajánlata, amit egy vezető megtestesíthet. Én azért vagyok az előválasztás pártján, mert a saját programomat az előválasztás vitáiban érleltem ki, egy csomó mindent tanultam a riválisaimtól – hangsúlyozta, hozzátéve: a versenyhelyzet mindannyiuknak nagyon jót tett, és kitermelheti azt a vezetőt is, aki Magyarország következő miniszterelnöke lehet.

A főpolgármester elmondta: örömmel állt Zugló élén és most szívesen vezeti Budapestet is. Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e fenyegetve magát, úgy felelt: „Egy kerületi polgármestert könnyebb elásni, mint egy főpolgármestert.” Mindezzel arra utalt, hogy korábban megfenyegették zuglói tevékenysége kapcsán.

Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy szerinte tíz évig nem fog új híd épülni Budapesten, és inkább a régieket kéne felújítani, amelyek katasztrofális állapotban vannak.

Úgy látja, a Lánchíd után az Árpád híd és a Petőfi híd felújításával kellene folytatni a sort, ami „százszor fontosabb”, mint hogy új hidakat építsenek.

Mint kiderült, a főpolgármester kerékpárosként nincs megelégedve a nagykörúti helyzettel, ahol szerinte végig egy sávon kellene menniük az autóknak és egy sávon a kerékpároknak.

– Egy ilyen nagyszabású beavatkozás joggal váltott ki egy csomó ellenreakciót is az autósok részéről, ezzel szemben én továbbra is kitartok amellett a vízió mellet, amely a Nagykörút élhetővé tételéről szól és amelyet 22 civil szervezet is támogatott. Azt azonban, hogy kerékpársáv vagy autósforgalom, egy rossz vitának, félremagyarázásnak tartom. Helyette arról kell társadalmi vitát kezdeményezni, hogyan lehet az a Nagykörút, ami az eredeti funkciója is volt: Pest főutcája – magyarázta, hozzátéve: a biciklisávok elrendezése végiggondolt kompromisszum alapján történt, amelynek folyamatában ő maga személyesen is részt vett. Rámutatott: a járvány kitörése óta olyan mértékben megnövekedett a kerékpárosforgalom Budapesten és ezen belül a Nagykörúton is, hogy felülírta azt, hogy ezek csak ideiglenes kerékpársávok legyenek a pandémia idejére.

A választási ígéreteit érintő kérdés kapcsán Karácsony Gergely úgy fogalmazott: semmire nincsen pénz, ehhez képest próbálnak valahogyan mégiscsak forrásokat találni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.