időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Karácsony kísérleti laboratóriumként használja a fővárost

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2020.09.08. 11:04
Karácsony kísérleti laboratóriumként használja a fővárost

Eddig a Fidelitas is türelemmel várta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra betelt a pohár – hangsúlyozta a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke. Illés Boglárka az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján felszólította a balliberális főpolgármestert, hogy fejezze be a politikai ámokfutását, és kijelentette, nem kérnek abból, hogy Karácsony azoknak az idejével játszadozik, akik autóval járnak munkába.

Illés Boglárka arról beszélt, hogy a főpolgármester megfelelő tervezés és egyeztetés, az emberek véleményének megkérdezése nélkül hozott meg egy rendeletet, tehát kísérleti laboratóriumként használja a fővárost. Amikor egysávosította a nagykörutat, az autósokat a kerékpárosok ellen uszította és fordítva. Emiatt – folytatta – annak a több tízezer embernek, aki autóval jár munkába, viszi a gyermekeit az iskolába vagy óvodába, el kell viselnie a szmogot és a torlódást. A cél valóban az, hogy a kerékpáros közlekedés aránya nőjön, de ezt nem úgy kell elérni, hogy ellehetetlenítik az autósok életét – hangsúlyozta a Fidelitas elnöke.

A sajtótájékoztató után a Fidelitas aktivistái kérdésekkel felmatricázott palackos vizeket osztottak a piros lámpánál várakozó autósoknak. A palackokon az volt olvasható: „Téged sem kérdeztek meg róla, hogy mit gondolsz a körúti biciklisávról? Ez mindenki Budapestje?”

Elégedetlenséget szült a körúti káosz

Nemcsak a fideszes politikusok és az autósok, hanem a kerékpárosok is elégedetlenek Karácsony Gergely felemás megoldásával a körúton, ez ugyanis nem tudta megakadályozni, hogy az iskolakezdéskor dugók alakuljanak ki a főváros egyik legforgalmasabb útvonalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.