Oktatás: sehol nem rendeltek el digitális munkarendet

Tantermen kívüli, digitális munkarend még sehol nem került elrendelésre – emelte ki az Emmi.

2020. 09. 01. 16:47
null
Törökszentmiklós, 2020. augusztus 30. Óvodások mûsora az új Szent Kristóf Katolikus Óvoda átadóünnepségén Törökszentmiklóson 2020. augusztus 30-án. A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda tagintézménye egy átmeneti megoldásnak szánt, ám végül 15 évig használt régi és elavult épület lebontását követõen 475 millió forintból újult meg. MTI/Mészáros János Fotó: MTI/Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai napon a köznevelési intézményrendszer csaknem hatezer intézményében, 13 349 feladatellátási helyen hagyományos munkarendben megkezdődött a tanév mintegy másfél millió iskolás és óvodás részére – jelentette az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Két iskolában és két óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak. Egy tucat intézményben van egy-két fertőzött személy, akik karanténban vannak, így sem a tanulókra, sem a pedagógusokra nem jelentenek veszélyt, ezért a tanítás ezeken a helyszíneken is megkezdődött. A következő napokban fokozottan figyelik a járványügyi fejleményeket.

Tantermen kívüli, digitális munkarendet még sehol nem rendeltek el.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszik a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik – jelezte közleményében az Emmi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.