időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Országszerte tanuszodák, tornacsarnokok, tantermek épülnek

Forrás: MTI
2020.09.09. 11:33

A kormány elkötelezett a köznevelés megfelelő infrastrukturális hátterének megteremtése mellett, ezért központi költségvetési forrásból országszerte tanuszodák, tornacsarnokok, tantermek épülnek – közölte a állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár szerdán Földeákon.

Juhász Roland a Csongrád-Csanád megyei község új tornacsarnokának alapkőletételén azt mondta, a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, amely hozzájárul a fiatalok testi-lelki fejlődéséhez.

Különösen fontos a sport megszerettetése a diákokkal azért, hogy felnőttként is igényük legyen erre, és a testmozgás életük alapvető és természetes részévé válhasson- hangsúlyozta az államtitkár.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kifejtette, a földeáki tornacsarnok építése egy országszerte megvalósuló beruházássorozat része, 51 új tanuszoda, 88 új tornaterem, 15 iskola és egy óvoda kialakítása folyik. A fejlesztés célja, hogy a fiatalok minél jobb körülmények között tanulhassanak, sportolhassanak – tette hozzá.

Lázár János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: a kormány 2017-ben döntött arról, hogy a földeáki Návay Lajos Általános Iskola felújítása után az intézmény szomszédságában multifunkcionális sportcsarnokot épít, amely nemcsak a diákok kiszolgálására alkalmas, hanem közösségi térként is működhet.

A politikus hangsúlyozta, minden közösség számíthat a kormány támogatására abban, hogy helyben biztosítsák a tanulás és a szabadidő eltöltésének minden feltételét.

Hajnal Gábor (független) polgármester közölte, a 45x25 méteres pályával és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel rendelkező csarnok építése a község újkori történetének – a szennyvízkezelő rendszer fejlesztése után – második legnagyobb, több mint 900 millió forintból megvalósuló beruházása. A diákok a tervek szerint négyszáz nap múlva, a 2021-2022-es tanév elején vehetik birtokba az új létesítményt – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.