Sződ lovasa nyerte a vácdukai Nemzeti Vágta-előfutamot

Sződ lovasa, Nyéki Kata nyerte Villám nevű lovával a Nemzeti Vágta vácdukai előfutamát vasárnap – közölték a szervezők az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 09. 27. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zajzon András elmondta, a több mint tízfős mezőnyből másodikként az ikladi Takár Zsolt ért célba O'Bajan Bazil nevű lovával, a harmadik a csabrendeki Kálomista Anna lett Furioso Egres nevű lovával, míg a negyedik helyet a kisbéri Kiss Dorottya szerezte meg Zsargon nevű lovával.

Az első négy helyezett mindegyike továbbjutott az idei Nemzeti Vágtára, amelyet október 10–11. között a fővárosi Hősök terén tartanak.

A vácdukai Kishuszár Vágta tizenhat indulója közül az első a hazai pályán versenyző Fekete Emma lett BT Silver Moon nevű lovával, a második helyen pedig a mezőtúri Papp Lili ért célba Fantom nevű lovával. Ők ketten szintén ott lehetnek a budapesti döntőben.

A vácdukai versenyt eredetileg szombaton tartották volna, de a rossz időjárás miatt a szervezők egy nappal később rendezték meg.

Zajzon András elmondta: az utolsó előfutammal teljessé vált a Nemzeti Vágta mezőnye, a sorsolást – ami az esemény közösségi oldalán élőben követhető lesz – kedden 10 órakor tartják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.