időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

A könnyűzenei világ legfontosabb eseménye lesz Budapesten

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
2020.10.20. 13:27
A könnyűzenei világ legfontosabb eseménye lesz Budapesten

Történelmi siker Magyarország és Budapest számára, hogy házigazdája lehet az MTV European Music Awards rendezvénynek. Egészen mostanáig egyszer sem adott otthont a régió ennek a világhírű eseménynek, Budapest viszont 2020. november 8-án magára vonhatja akár egymilliárd ember figyelmét.

A járványhelyzetre tekintettel a több mint negyed évszázados rendezvénysorozat 2020-ban rendhagyó programmal szolgál. Az MTV EMA 2020 Show névre keresztelt könnyűzenei díjátadó ezúttal virtuális műsorral jelentkezik majd Budapestről és Londonból.

Szentkirályi Alexandra szerint hatalmas lehetőség Magyarország és Budapest számára, hogy az MTV EMA, a világ egyik legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának egyik következő állomása Budapest lesz. A kormányszóvivő azt is hozzátette, hogy

a nemzetközi turistákért hamarosan újrainduló versenyben komoly előnyt jelent nemcsak Budapest, hanem Magyarország számára is egy ilyen nagyszabású világesemény megszervezése.

Az 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetített zenei rendezvény hatalmas reklámértékkel bír, hiszen a magyar főváros négy különböző csodálatos helyszínét láthatják majd az MTV Europe és valamennyi MTV-csatornán – beleértve ebbe az online adást is.

Történelmi pillanat ez Magyarország és Budapest számára, ugyanis a könnyűzenei világ legfontosabb eseményének egyik helyszíne lesz Magyarország. Az eseményhez kapcsolódó televíziós és online megjelenésben Budapest emblematikus helyszínei központi helyet kapnak majd, amelyek közel kétszáz ország egymilliárd nézőjéhez jutnak el – mondta a bejelentés után Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Európa legnézettebb könnyűzenei eseménye rendkívüli turisztikai reklámot is jelent most Budapest, ezen keresztül Magyarország számára. Az egész világ figyelmét fel tudjuk hívni arra, hogy Budapest a régió legjobb úti célja. Ráadásul akkor lesz rajtunk a világ szeme, amikor minden nagyváros küzd a nemzetközi hírnévért – tette hozzá a vezérigazgató.

A megrendezésre 2019-ben nyújtott be pályázatot a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, az esemény lebonyolítására Magyarország kormánya a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül nyújt támogatást.

https://mtu.gov.hu/documents/prod/MTV_EMA_2020_HD1080P_H264_50Mbps.mp4

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.