időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Ez már nem vicc, a Parlamentbe tartanak a kétfarkú kutyák

Nagy Orsolya
2020.10.22. 05:50
Ez már nem vicc, a Parlamentbe tartanak a kétfarkú kutyák

Mintegy harminc helyen indíthat országgyűlési képviselő-jelöltet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). A korábban viccpártként létező politikai tömörülés mostanra komoly szándékot dédelget: parlamenti erő kívánnak lenni, s ehhez minden politikai és kommunikációs eszközt be is vetnek. A Kétfarkú Kutya párt kitart amellett, hogy nem állnak be a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék mögé.

A viccpártként alakult Magyar Kétfarkú Kutya Párt az egy évvel ezelőtti önkormányzati választáson több helyütt képviselői helyet szerzett, Budapesten például a II., a IX. és a XII. kerületi testületekben is hangot adnak elképzeléseinek, sőt kezükbe kívánják venni az irányítást. Mi több, egyes információk szerint mintegy harminc helyen indíthatnak országgyűlési képviselő-jelöltet. Kovács Gergely, a párt elnöke többször kijelentette: nem áll össze a Gyurcsány vezette baloldali koalícióval, ami érthető, hiszen az MKKP szavazói a teljes politikai palettát elutasítók közül kerültek ki. Hovatovább a borsodi időközi választás is rámutatott, hogy a szivárványkoalíció közös jelöltje nem garancia a sikerre, sőt sokakban ellenérzést váltott ki, legfőképpen Budapesten, ahol a legtöbb támogatója van a Kétfarkú Kutya pártnak. A Ferencvárosban alpolgármestert is ad a párt Döme Zsuzsanna Szuzi személyében. Sőt információink szerint ő indulhat az országgyűlési választáson Józsefváros–Ferencváros kerületek parlamenti képviseletéért a 6. választókerületben, a fideszes volt józsefvárosi polgármester, Sára Botond egyik ellenfeleként. Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz–KDNP-frakció vezetője leszögezte:

Baranyi és Döme megnyilvánulásaiból egyértelműen látszik, hogy ők ketten azok, akik irányítani akarják Ferencvárost. A IX. kerületi Fidesz frakcióvezetője rámutatott, hogy az elmúlt egy évben a Baranyi–Döme párosnak sikerült a szivárványkoalíció egységét szétzilálnia.

– Egy éve Baranyi még a Momentumnak ígért alpolgármesteri helyet, ám végül inkább Dömét választotta egyik helyettesének. A polgármester ezen döntése már a ciklus elején konfliktust szült a baloldali koalícióval – emlékezett vissza Gyurákovics, aki hozzátette: papíron Baranyi általános helyettese Reiner Roland, de ez a gyakorlatban nem látszik. Mindemellett Döme városházi hatalmával felruházva közösségszervezésbe fogott, amely bázisát adhatja a 2022-es kampánycsapatnak. – Döme irányítja a Kétfarkú Kutya párt önkénteseit, a ferencvárosi közösségi programokat, most pedig közösségi és civil inkubációs házat nyitott a kerületben – mutatott rá Gyurákovics, aki hozzáfűzte: az MKKP ugyanazt a vádaskodó, személyeskedő retorikát képviseli, amit Baranyi Krisztina.

– A koronavírus-járvány alatt az önkéntesek adatai nagy valószínűséggel bekerültek a Kétfarkú Kutya párt adatbázisába, ezért vizsgálatot kértem az Adatvédelmi Hatóságtól.

A ferencvárosi önkormányzatban szép számú kutyapárti aktivista kezdte meg a munkát, körvonalazódik a hivatal keretein belül egy csapatépítés

– hívta fel a figyelmet Gyurákovics Andrea. Erre a kutyapártos tevékenységre utalt a Magyar Nemzetnek adott interjúban Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester is. A kormánypárti polgármester úgy fogalmazott: leült beszélni Kovács Gergely pártelnökkel, és megkérte, vegyenek részt a segítőközpont munkájában. Kovács ezt visszautasította, mert azt szerette volna elérni, hogy az önkormányzat adjon át neki mindent: feladatot, személyes adatokat, vagyis adjon neki hatalmat. Kovács Gergely pártelnök, aki nem mellesleg Döme Zsuzsanna élettársa, azóta is naponta, különböző vádakkal támadja Hegyvidék polgármesterét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.