Kásler Miklós: Védelmet jelent az influenza elleni védőoltás

Az október 20-a után igényelhető influenza elleni védőoltás tehermentesíti a tüdőt az esetleges koronavírus-fertőzések esetében is – hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Munkatársunktól
2020. 10. 15. 17:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani, hogy október 20-a után éljen az influenza elleni védőoltás lehetőségével, hiszen a készítmény a tüdő állapotát védi – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor legújabb adásában, ahol a Richter Gedeon favipiropilt és rendezivirt tartalmazó generikus készítményeiről és azoknak jövőbeli használatáról is beszélt.

Az október 20-a után igényelhető influenza elleni védőoltás tehermentesíti a tüdőt az esetleges koronavírus-fertőzések esetében, így különösen ajánlott a krónikus betegségben szenvedők és a legyengült immunrendszerű betegeknek

– mondta a miniszter.

A koronavírus-fertőzés elleni terápiával kapcsolatban megerősítette: a Richter Gedeon rendkívül szép és eredményes munkával előállította a favipiropilt és rendezivirt tartalmazó hatóanyagot, de az új készítményt az alkalmazás előtt még klinikai vizsgálaton kell átvezetni.

A tesztelés végén minden bizonnyal ezeket a gyógyszereket adják majd a betegeknek. Ebben az együttműködésben vesz részt a Szent László Kórházban lévő Országos Infektológiai Intézet és az Országos Korányi Intézet, ahol már az eredeti gyógyszert alkalmazták. A miniszter emlékeztetett, hogy a kezdeményezésére még március elején, a vírus elterjedése előtt egy ad hoc bizottság összeállította azt a diagnosztikai és terápiás algoritmust, amely a fertőzöttek ellátásában alkalmazható. Ez a terápiás paletta gyakorlatilag nem szorult változtatásra azóta sem – tette hozzá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.