Kudarcot vallott a baloldali összefogás Zemplénben

Karácsony ott folytatta, ahol Demszky Gábor abbahagyta: pozícióhoz segítette klientúráját.

Forrás: Karc FM2020. 10. 16. 14:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon a nácik és a kommunisták összefogásának van hagyománya, ennek állít emléket a Terror Háza átöltöző szobája – fogalmazott Törcsi Péter az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában a hétvégi zempléni időközi választással kapcsolatban, melyen a Fidesz-KDNP jelöltje legyőzte a baloldali pártok politikusát. Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, valamint Szolomayer Balázs, a központ vezető elemzője és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető az adásban továbbá Karácsony Gergely egy éves főpolgármesteri tevékenységét is értékelte.

Törcsi Péter a szerencsi időközi választáson a baloldal és a Jobbik összefogásával kapcsolatban azt mondta, hogy Magyarországon a nácik és a kommunisták összefogásának van hagyománya, ezért egyáltalán nem volt meglepő ez a fajta összeborulás Zemplénben. A Jobbik mindig is egy szélsősége párt volt, a baloldal pedig szintén az extrémitást képviseli, mivel a nemzetközi

genderlobbi ügyeit emeli pajzsra, így a két szélsőség most találkozott és összefogott a normalitás ellen. Ugyanaz történt a jobbikosokkal, mint a Terror Háza átöltöző szobájában, amely annak állít emléket, hogy a kisnyilasokból hogyan lett rövid idő múltán kommunista.

Szolomayer Balázs azt mondta: azért az mégis csak meglepő, hogy a baloldal ilyen könnyedén feladta az antiszemitizmus elleni harcát. A vezető elemző emlékeztetett, hogy azért az mégis csak megdöbbentő, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterként egy olyan jobbikosnak kampányolt, aki a fővárost „judapestnek” nevezte.

Törcsi Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a Fidesz-KDNP jelentős győzelmet aratott a billegőnek számító körzetben, minden jel arra mutat, hogy 2022-ben szoros küzdelem várható. Szolomayer szerint az ellenzék mindent egy lapra fog feltenni ’22-ben, mert már nincs hátra, csak előre. Amennyiben azonban így sem fognak tudni győzni, úgy az elemző arra számít, hogy a baloldali garnitúra egy jelentős részét el fogja söpörni a választói akarat.

Törcsi úgy fogalmazott, hogy bár az ellenzéki erőket már háromszor is megbüntették az emberek, ennek ellenére nem voltak képesek a megújulásra és több önkormányzatban is a múlt arcai és Gyurcsány levitézlett emberei jöttek vissza. A momentumosok pedig a legrosszabb szdsz-es hagyományokat viszik tovább.

Szolomayer erre úgy válaszolt, hogy a megújulás egyáltalán nem jelent feltétlen minőségi javulást. Az ellenzéki közös programpontjai között pedig egy közös pontot említett: az adóemelés politikáját. Minden baloldali párt programjában

ugyanis valamilyen formában ott van a személyi jövedelemadó emelése, az ingatlan- és vagyonadó bevezetése. A „fizessenek a gazdagok” pedig a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy brutális mértékben fogják megsarcolni a középosztályt.

A Bolond Lyukból rovatban a műsor vendégei arról beszélgettek, hogy a Michigani Állami Rendőrség az új diverzitási irányelvnek megfelelően nem egy leszbikus, hanem egy afroamerikai rendőrnőt léptetett elő. Törcsi Péter szerint mindez azért

történhetett, mert az etnikai hovatartozás az egy létező fogalom, szemben a szexuális gender-irányultságokkal.

Szolomayer Balázs úgy fogalmazott, hogy az is csoda, hogy az USA-ban még van rendőrség. Az Egyesült Államokban ugyanis a Black Lives Matter mozgalom hatására több városban feloszlatták vagy jelentős pénzeket vontak el a rendvédelmi szervektől és feladatikat civil szervezeteknek adták. Az Alapjogokért kutatási igazgatója szerint előbb-utóbb a progresszív politikai és médiaelitre nézve is vissza fog ütni ez az érzékenyítő politika, melyet képviselnek. Biden pedig győzelme esetén sem biztos, hogy fel tudja számolni azt az anarchiát, melyet hol hallgatólagosan, hol pedig ténylegesen támogattak.

A műsor Ellenkérelem nevű részében Karácsony Gergely egy éves főpolgármestersége volt terítéken. Törcsi Péter azt mondta: Karácsony ott folytatta, ahol Demszky Gábor abbahagyta: látszólag folyamatos harcban áll a kormányzattal a forrásokért, miközben felduzzasztotta a bürokrácia létszámát és pozícióhoz segítette klientúráját.

Szolomayer Balázs szerint a Párbeszéd társelnöke több mint 150 ígérete körül eddig olyan 10-et teljesített. A vezető elemző szerint az autósok nehéz évek elé nézhetnek, mivel a főpolgármester azon lesz, hogy kitiltsa őket a belvárosból, megemelje a parkolási díjakat, de a Városházán olyan tervek is vannak, hogy a budapestiek lakóhelyükön sem sokáig parkolhatnak majd ingyenesen. Ezen felül pedig az autósokat úgy állítják be, mint a környezet elpusztítóit. Törcsi Péter szerint mindez tipikus kommunista társadalom-mérnökösködés, hogy a Városházáról akarják megmondani, hogy ki hogyan és mivel közlekedjen Budapesten.

A legutóbbi adás IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.