Megvan, kik újíthatják fel a Lánchidat

Az A-Híd Építő Zrt., a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., az SDD Konzorcium vagy a Strabag Általános Építő Kft. lehet a befutó

2020. 10. 06. 11:30
null
2020.06.09. Budapest Széchenyi Lánchíd Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy cég, az A-Híd Építő Zrt., a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., az SDD Konzorciumnak (Dömper Kft., Subterra–Raab Kft., Pannon–Doprastay Kft.) és a Strabag Általános Építő Kft. tehet ajánlatot a Lánchíd felújítási munkáinak kivitelezésére. A kiválasztott gazdasági szereplőknek október 28-ig kell elküldeniük az első ajánlatukat.

A Budapest Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint szeptember végén lezárult a pályázat részvételi szakasza,

amelyből kiderült, hogy mind a négy jelentkező megfelelt a felhívásban megfogalmazott elvárásoknak. Így a BKK mind a négy társaságot felkérte az ajánlattételre az eljárás második, ajánlattételi szakaszában. Ezáltal teljesült a fővárosi önkormányzat és a BKK célja, hiszen több szereplő vehet részt a közbeszerzésben.

Az ajánlattételi szakasz a dokumentumok feltöltésétől kezdődően 25 nap. Kedvező ajánlatok esetében a BKK 2021. februárban köthet szerződést a leendő kivitelezővel. A híd felújítása egy hónappal később, márciusban kezdődhet el, amennyiben a kormány biztosítja a támogatást.

A megújult Lánchidat – az előzetes ütemezés alapján – 2023-ban vehetik újra birtokba a közlekedők.

A Lánchíd felújítására kiírt, augusztus 11-én közzétett részvételi felhívásra tizennégy gazdasági szereplő jelezte érdeklődését. Közülük végül négy nyújtott be részvételi jelentkezést. A közbeszerzési eljárás következő lépéseként a BKK megvizsgálta, hogy a benyújtott jelentkezések megfelelnek-e a részvételi felhívásban megfogalmazott elvárásoknak, és ez alapján született döntés arról, mely cégeket hívják meg ajánlattételre. A kiválasztott gazdasági szereplőket a BKK igazgatóságának döntése után hívták meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.