A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szarka Gábor először nyugalmat szeretne teremteni

Először nyugalmat kell teremteni az egyetemen és utána lehet megkezdeni a munkát – véli Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja. A honvédelmi miniszter korábbi kabinetfőnöke kijelentette: a diákokkal szemben nem fog sem erőszakos, sem rendőri fellépésre irányuló dolgokat tenni, véleménye szerint pedig az, hogy nem lesznek kifizetések, nem fenyegetés volt, hanem tényközlés.

Forrás: ATV, MTI2020. 10. 02. 21:54
Szarka Gbor
Budapest, 2013. január 28. Szarka Gábor, a tisztképzés rendszerének korszerûsítésével, a honvédelmi neveléssel és a honvédség humánstratégiájával összefüggõ feladatok irányítása, továbbá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartói Testületében a honvédelmi miniszter képviseletének ellátása érdekében kinevezett miniszteri biztos munkatársaival beszélget a Honvédelmi Minisztériumban 2013. január 28-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szarka Gábor az ATV-nek adott interjújában elmondta: sejtette, hogy nehéz feladata lesz, így dilemma volt számára, hogy elfogadja-e a felkérést, de ennek ellenére úgy érzi, hogy fel van készülve a feladatra.

Az új kancellár úgy véli, hogy a diákok későn értesültek az átalakításról, és talán az új működési modell sem volt eléggé kommunikálva feléjük. Arról is beszélt, hogy a hallgatók reakciója nem okozott meglepetést számára, viszont a mostani helyzet már túlment a normális tiltakozási módon. Azt, hogy az SZFE diákjai nem engedik be sem őt, sem a kollégáit az egyetemre, felelőtlenségnek nevezte, viszont nem biztos – tette hozzá –, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha oda erőszakkal próbálnánk bemenni. – Azt gondolom, hogy ha látják azt, hogy milyen irányokba indulunk el, ha megtörténik ez a fajta kommunikáció, akkor előbb-utóbb ebből a helyzetből ki tudunk jutni, és ők maguk fognak úgy dönteni, hogy beengednek minket – vélekedett.

Megismételte: annak, hogy nem tud bejutni a munkahelyére, az is következménye, hogy nem tudja aláírni a fizetésekről szóló utalásokat. Szerinte ez nem fenyegetés, hanem tényközlés.

Miközben a hallgatók elbarikádozták a bejáratot és a dolgozók is sztrájkolnak, az újonnan kinevezett kancellár a két rektorhelyettessel együtt, külső helyszínről ugyan, de megkezdte a munkát. Szarka Gábor már megtartotta az első eligazítást a közvetlen beosztottjainak, valamint az egyetem levelezési rendszerébe is belépett, tehát tud kapcsolatot tartani a bent lévőkkel. Mint mondta, az új vezetés és a kuratórium mindent elkövet, hogy a helyzetet párbeszéddel megoldja, de erre most nincs fogadókészség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.