Szentgyörgyvölgyi azonosítószámmal látná el a kétkerekű futárokat

Motoros és kerékpáros futárok azonosítószámmal ellátását kezdeményezi Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. Kerület polgármestere. A kerületvezető lapunknak elmondta: kerékpárosként ő maga is tapasztalja, hogy milyen hasznos a rendszeres figyelemfelhívás a szabályos és biztonságos közlekedés fontosságára. A szabálytalan helyen leparkolt, igen gyakran a fák törzséhez lelakatolt, vagy a járda közepén hagyott járművek közlekedési nehézséget okoznak a gyalogosoknak.

2020. 10. 07. 18:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hónapokban – többek között a koronavírus-járvány következtében – rendkívüli mértékben megnövekedett az étel- és csomagszállítás iránti igény – tudatta lapunkkal a belvárosi önkormányzat.

– Örömömre szolgál, ha a futárok autó helyett kerékpárral érkeznek a belvárosba, hiszen elkötelezett vagyok a belváros forgalomcsillapítása és a környezetbarát közlekedési eszközök előnyben részesítése mellett, hogy ezzel is otthonos, élhető környezetet tudjak biztosítani a belvárosiaknak – mondta Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere. A kerületvezető hozzátette: azonban az utóbbi idők tapasztalatai alapján megszaporodtak az olyan balesetveszélyes helyzetek, amelyeket a járdán és gyalogutakon vagy a megengedett haladási iránnyal szemben az utakon a nagy sebességgel, szabálytalanul közlekedő kerékpáros és robogós futárok okoznak.

Fotó: Szentgyörgyvölgyi Péter/Facebook

– Emellett a szabálytalan helyen leparkolt, igen gyakran a fák törzséhez lelakatolt, vagy a járda közepén hagyott járművek nemcsak közlekedési nehézséget okoznak a gyalogosoknak, a mozgásukban korlátozottaknak vagy azoknak, akik babakocsit tolnak, hanem a fák kérgét megsértve azok élettartamát is megrövidítik – sorolta a belvárosi problémákat Szentgyörgyvölgyi, aki hozzátette: a kerékpáros közlekedés során is elengedhetetlen, hogy figyeljünk egymás és különösképpen a gyalogosok biztonságára.

– Kerékpárosként magamon is tapasztalom, hogy milyen hasznos a rendszeres figyelemfelhívás a szabályos és biztonságos közlekedés fontosságára. Ennek jegyében fordultam levélben a kerékpáros és robogós futárcégek vezetőihez és a felelősségteljes közlekedés érdekében kezdeményeztem a futárok azonosítószámmal való ellátását, illetve a szabálykövető, egymás biztonságát tiszteletben tartó kerékpáros viselkedés betartását és terjesztését – indokolta kezdeményezését a belvárosi polgármester.

Néhány hete jelent meg a hír, egy kerületőr egy szabálytalanul közlekedő motorost figyelmeztetett, vitatkoztak, majd a motoros megütötte a kerületőrt. A rendőrség tájékoztatása szerint a kerületőr szeptember 11-én délután az V. kerületi Váci utcában figyelmeztetett egy szabálytalanul közlekedő motorost.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.