A mentelmi bizottság megerősítette: Jakab Péternek fizetnie kell

A bizottság ülését követően a Jobbik elnöke a közösségi oldalán megosztott videójában fakadt ki.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 11. 16. 18:40
JAKAB Pter
Budapest, 2019. október 23. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje beszédet mond a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a VIII. kerületi Corvin közben 2019. október 23-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nos, úgy tűnik a Fidesz számára továbbra sem a válságkezelés a legfontosabb, hanem most éppen az, hogy jól megbüntessenek azért a bizonyos krumpliért” – adott hangot felháborodásának Jakab Péter, miután az Országgyűlés mentelmi bizottsága helybenhagyta Kövér László házelnök döntését, ami szerint a Jobbik elnökének 4,4 millió forint büntetést kell fizetnie gyerekes viselkedéséért, pontosabban a parlamenti krumplis balhé miatt.

A frakcióvezető állítja: Kövér László nem jogi, hanem politikai döntést hozott, melynek egyetlen célja, hogy elhallgattassa őt. (Ehhez képest a Jobbik elnöke ma is felszólalt az Országgyűlésben – szerk.)

A folyamatos rendbontásáról híres képviselő szerint „most nem a házmesterkedés, hanem a válságkezelés ideje kellene, hogy legyen.”

Jakab Péter büntetéséről még az Országgyűlés is szavazni fog.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a szebb napokat látott párt elnöke a szerencsi időközi választás után egy zsák krumplit akart átadni a kormányfőnek a Parlamentben. Ezt megelőzően a Jobbik elnöke először a tőle megszokott vehemens stílusú felszólalásában azt hangoztatta, hogy a Fidesz csak zsarolással és megfélemlítéssel tudott győzni a választáson, majd azzal vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy továbbra sem a kormányzással, hanem a gyűlöletkeltéssel foglalkozik, valamint ígéretet tett, hogy véget fognak vetni a „krumplikirályságnak”. Ezután

egy kisebb zsák burgonyát rántott elő – mondván: ezt a borsodiak küldik Orbánnak –, majd fittyet hányva a járvány miatt előírt maszkviselési és távolságtartási szabályokra, megindult a kormányfő felé.

Gyerekes akcióját viszont nem sikerült véghez vinnie, ugyanis a Fidesz képviselői, valamint Kövér László elállták az útját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.