időjárás 3°C Antal, Antónia 2022. January 17.
logo

Egy vírustagadó álorvost népszerűsít viccelődve Jávor Benedek

Forrás: origo.hu
2020.11.04. 14:01

Jávor Benedek Budapest brüsszeli kirendeltségének párbeszédes vezetője, Karácsony Gergely párttársa közösségi oldalán azzal viccelődött, hogy Gődény Györgynek, a hazai vírustagadó mozgalom legismertebb arcának fontos pozíciót kellene adni a járvány elleni védekezésben – írja az Origó.hu.

„Még egy logikus lépés nekem hiányzik a kormányzati járványintézkedések közül. Tudom. Dr. Gődényt az egészségügy élére!” – írta ki kedd este közösségi oldalára Jávor Benedek. Az nem teljesen világos, hogy mi váltotta ki a politikusból az ízléstelen viccet – írja az Origó.hu.

Gődény György a hazai vírustagadók vezére, komoly károkat okozó összeesküvés-elméletei szélsebesen terjednek a társadalomban.

A magát Doktor Gődénynek nevező, egyébként gyógyszerészi végzettségű férfi egyértelműen üzleti hasznot lát a vírustagadásban. Egy lapinterjúban bevallotta, hogy mindez az általa vezetett Közös Nevező nevű párt bázisának építésére jó neki. Gődény pártja elindult a legutóbbi parlamenti választáson, mindössze 0,07 százalékot értek el, viszont a 153 millió forintos állami kampánytámogatás szőrén-szálán eltűnt. Sajtóértesülések szerint az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanújával folyik nyomozás. Éppen ezért különösen érthetetlenek Jávor Benedek sorai, főleg, hogy mindezt a járvány második hullámának kellős közepén sikerült produkálnia.

Mint ismert, tavasszal Jávor országos botrányt okozott azzal, hogy pár nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után megjelent írásában „relatíve ártalmatlan járványnak” nevezte a WHO által akkor már pandémiának minősített vírust.