Egynapos sebészeti ellátó egység épül Kecskeméten

Mintegy 2 milliárd forintos beruházással egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épül a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti telephelyén.

Forrás: MTI2020. 11. 02. 16:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézmény hétfői, az MTI-hez eljutatott közleményében azt írták: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program finanszírozásában csaknem 11,5 milliárd forint összegű fejlesztéssel alakítanak ki egynapos sebészeti részlegeket országszerte: 17 fekvőbeteg-ellátó intézmény 19 helyszínén. A részlegek multifunkcionálisak, legalább négy szakmát érintenek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által indított beruházásban a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti telephelyén egy kétszintes, csaknem háromezer négyzetméteres, egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épül, amely várhatóan 2022-re készül el.

A szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen rövidül a kórházban eltöltött idő és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma. Az egynapos sebészeti beavatkozások számának emelésével növekszik majd a műtét után 24 órán belül távozó betegek aránya, továbbá költséghatékonyabbá válik az aktív ellátás – olvasható a tájékoztatóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.