Elvárható a bocsánatkérés a 444.hu-tól

Kimondta a Budai Kerületi Központi Bíróság, hogy a 444.hu újságírója, Halász Júlia bűnös folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, amiért megrovásban részesül. Halász három évvel ezelőtt azzal rágalmazta meg a Szabó László újbudai fideszes politikust, hogy bántalmazta őt egy önkormányzati fórumon. Az ítélettel kapcsolatban a balliberális média mélyen hallgat, pedig annak idején több cikkben is úgy számoltak be az ügyből, hogy tényként kezelték a 444.hu munkatársának állításait. Szabó a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, a rágalmazási per után a helyreigazítási per sem kizárt.

Magyar Nemzet
2020. 11. 19. 18:49
null
Uj Péter, a 444 főszerkesztője úgy kommentálta akkoriban az ügyet: "bocs helyett aljas vádaskodás és arrogancia"
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halász Júlia még 2017-ben egy zártkörű újbudai fórumon jelent meg regisztráció nélkül, kamerával. A szervezők ennek ellenére ekkor még nem szólították fel távozásra, csupán arra kérték, ne készítsen felvételt. A szervezők akkori nyilatkozatai szerint a 444.hu ennek ellenére viselkedésével mégis megzavarta a fórumot, amikor pedig ezért megpróbálták kitessékelni, Halász a folyosón jelenetet rendezett, utólag pedig azt állította, hogy Szabó László bántalmazta, erőszakkal elvette a telefonját, valamint többen is rátámadtak a jelenlévők közül. Az újságíró meghökkentő állításait már akkor is árnyalta, hogy előkerült egy felvétel, amelyen épp ő viselkedett erőszakosan egy őt kamerázó személlyel szemben.

– Ami őszintén megrémített, az az ellenzéki média reakciója volt.

Mindenféle bizonyíték, az ügyben kiadott sajtóközlemény ellenére napokig hajtóvadászatot tartottak ellenem, az újságírók zaklatták az ismerőseimet, a családtagjaimat.

Emellett számos valótlan, kizárólag a lejáratásomat célzó információt összehordtak rólam, még tüntetést is szerveztek – nyilatkozta az ítélet után a PestiSrácok.hu-nak Szabó László, utalva arra médiahadjáratra, amelynek hullámain még egy tüntetés is szerveződött ellene, valamint a nemzetközi újságíró-szövetség is megszólalt az ügyben.

A Szabó László által indított rágalmazási per végén Halász Júlia megrovást kapott, sem anyagi kártérítésre, sem pedig nyilvános bocsánatkérésre nem kötelezték.

– Ez egy elsőfokú döntés, ami ellen Halászék fellebbeztek, ha másodfokon helybenhagyják az elsőfokú ítéletet, onnantól jogerőssé válik. Mindenképpen megvárnánk a másodfokú ítéletet, csak ezután gondolkodunk el azon, hogy érdemes-e sajtó- vagy helyreigazítási pert indítani – mondta Szabó László a Magyar Nemzet megkeresésére.

A három évvel ezelőtt megindított médiahadjárat ellenére a mostani bírósági döntésről a 444.hu mélyen hallgat,

amit a szerkesztőség nem tehetne meg, ha egy helyreigazítási perben is Szabónak adna igazat a bíróság.

Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője úgy kommentálta akkoriban az ügyet: „Fidesz-tempó testközelből: bocs helyett aljas vádaskodás és arrogancia”

Szabó a balliberális médiumok hallgatását úgy kommentálta: – Végig jelen voltak a 444-es tudósítók minden egyes tárgyaláson, valamint a TASZ munkatársai is, de nyilvánvalóan egy számukra kedvezőtlen ítéletet nehéz a saját kedvük szerint tálalni. A fideszes politikustól azt is megtudtuk, hogy

a zárt körű fórumon balhézó Halász Júliát a TASZ egyik munkatársa képviselte az ügyben.

„Fidesz-tempó testközelből: bocs helyett aljas vádaskodás és arrogancia” – ezt a címet adta Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője akkoriban annak a cikkének, amiben a fórumon jelenetet rendező Halász Júlia ügyét igyekezett a nekik kedvező módon bemutatni, és amelyben tényként kezelte kollégája állításait.

Szabó László szerint inkább a 444.hu tartozna bocsánatkéréssel, hiszen a balliberális szerkesztőség által indított sajtóhadjárat következtében sok dolog történt az ő sérelmére,

beleértve az ellene szervezett tüntetést, a nemzetközi újságíró-szövetség állásfoglalását és több, a nyilvánosságban ellene megfogalmazott állítást is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.