Hidvéghi Balázs: Ne a tagállamok kioktatásával, hanem saját jogszerű működésével foglalkozzon az EP!

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése ma a tagállamok koronavírus elleni intézkedéseinek jogállamiságra, alapvető jogokra és demokráciára gyakorolt hatásairól vitázott. Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP EP-képviselője szerint arcpirító, hogy miközben az EP a járvány második hulláma alatt megbénult, a tagállamok intézkedéseit állítja pellengérre.

Magyar Nemzet
2020. 11. 12. 15:09
null
Összehangolt, nemzetközi támadás indult Magyarország ellen Fotó: Fred MARVAUX Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Álságos, hogy miközben az Európai Parlament az egyetlen parlament Európában, amely nem képes a rendes és jogszerű működés feltételeit biztosítani, kioktató hangnemben okoskodik a tagállamok koronavírus elleni intézkedéseiről” – áll Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP EP-képviselőjének lapunkhoz eljuttatott közleményében. Az Európai Parlament visszás gyakorlatával Szájer József, a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának elnöke is foglalkozott a Magyar Nemzet hasábjain, ma megjelent cikkében.

„Az Európai Parlament működése a járvány második hulláma alatt megbénult, személyes jelenlétre szinte egyáltalán nincs lehetőség, minden ülés online, távolról folyik, ami súlyos kétségeket vet fel az intézmény jogszerű működése kapcsán. Arcpirító, hogy ilyen körülmények között is az a legfontosabb az EP-nek, hogy a tagállamok intézkedéseit állítsa pellengérre, kioktassa őket arról, milyen intézkedéseket kellene hozni, mindezt pedig a tőle megszokott módon egy ideológiai szempontoktól fűtött vitában és határozatban teszi” – mondta el Hidvéghi Balázs. Az EP-képviselő közleményében megjegyzi: érdemes emlékeztetni arra, hogy a koronavírus tavaszi, első hulláma alatt bevezetett veszélyhelyzet kapcsán példátlan támadássorozat indult Magyarország ellen. Olyan hazugságok láttak napvilágot, miszerint a magyar Országgyűlés működését felfüggesztették.

„Érdekes módon a szocialista jelentéstevő által most megfogalmazott határozat ezeket a vádakat már nem tartalmazza. Az EP tehát saját maga is beismeri, hogy tavasszal túllőtt a célon, valótlanságokat állított, amikor magyarországi diktatúrát kiáltott. Miután a momentumos EP-képviselő, Donáth Anna is elismerte, hogy tavasszal hazugságokat terjesztettek Magyarországról, itt fekszik előttünk az Európai Parlament beismerő vallomása is a hazugságokról. A magyarországi baloldal képviselőinek és az EP-nek is inkább a koronavírus elleni védekezés segítésével, nem pedig annak akadályozásával kellene foglalkoznia” – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.