Koronavírusos lett Salgótarján polgármestere

Fekete Zsolt azt írta, három közvetlen kollégája koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért mindannyiukon PCR-tesztet végeztek.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 13:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koronavírusos lett Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt ezt közösségi oldalán jelentette be kedden.

Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület–DK–Jobbik–LMP–Momentum–MSZP–Párbeszéd–Tarjáni Városlakó Egyesület) azt írta, hogy három közvetlen kollégája koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért mindannyiukon PCR-tesztet végeztek, és a hétfő este kézhez kapott eredmények azt mutatják, hogy mind a négyen elkapták a vírust.

A városvezető közölte, hogy tünetmentes, otthonról dolgozik, munkatársai pedig lábadoznak.

Keddtől a salgótarjáni polgármesteri hivatal dolgozói bizonytalan ideig távmunkában végzik napi teendőiket, a személyes ügyfélfogadás is bizonytalan ideig szünetel, a hivatal irodáit fertőtlenítik.

Fekete Zsolt arra kért minden salgótarjánit, hogy vegye komolyan a kormány és az operatív törzs által hozott szabályokat.

„Mindenki láthatja, hogy a számok egyre súlyosabbak, erősen növekszik a fertőzöttek száma és sajnos a halálozásoké is. Kérek mindenkit, viseljen maszkot!” – írta.

Nógrád megyében korábban Csach Gábor (Fidesz–KDNP), Balassagyarmat polgármestere is bejelentette, hogy megfertőződött a koronavírussal. Ő október 24-én kapta meg a pozitív teszteredményt, akkor közösségi oldalán azt írta, alacsony lázzal, izomfájdalommal és köhögéssel gyógyul otthon, állapota stabil.

A polgármesterrel együtt öten kerültek karanténba, kettejük koronavírusos tesztje lett pozitív. Balassagyarmaton október 29-től visszavonásig korlátozták az ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban.

Koronavírusban elhunyt Józsefváros baloldali képviselője

28 éves korában koronavírus-fertőzés következtében elhunyt a közismert roma folklórzenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos „Paci” – jelentette be a Roma Sajtóközpont.

A Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzat képviselője az a koronavírus következtében elhunyt huszonnyolc éves személy, akiről korábban a hírek szóltak. Balogh Lajos, a Csarnok negyed önkormányzati képviselője két hete jelentette be közösségi oldalán, hogy kórházba került koronavírus okozta szövődményekkel.

„Köszönöm, hogy ennyien hívtatok ma egész nap, de telefonálni nem nagyon bírok. Írjatok inkább. Igen, létezik a Covid”– írta a Facebookon a Paciként ismert DK-s önkormányzati képviselő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.