Németh Szilárd: A kerítés betonbiztosan őrzi az ország békéjét

Az államtitkár szerint a nyugat-európai merényletek igazolták a határok védelmének fontosságát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 18. 13:31
null
Az államtitkár büszke Csepel testvérvárosi kapcsolataira Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét, a szinte hermetikusan lezárt déli határszakaszon egyetlen egy illegális bevándorló sem juthat át

– jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Hercegszántón. Németh Szilárd a határzárnál tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a járőrök beszámolója mellett az elfogások és a megakadályozott határátlépési kísérletek is arról tanúskodnak, hogy jól szervezetten, minden eszközt bevetve, egyre többen próbálkoznak az országba bejutni, azonban minden határsértőt elfognak és visszafordítanak.

A honvédelmi és haderőfejlesztési programban beszerzett korszerű felderítőeszközök kilencven százalékban járulnak hozzá a migránsok Magyarországra és Európába történő belépésének megakadályozásához – hangsúlyozta az államtitkár. Emlékeztetett: kedden 81 elfogás mellett százötven határátlépési kísérletet hiúsítottak meg a határszakaszon szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök.

Németh Szilárd szerint a párizsi, nizzai és bécsi merényletek igazolták, hogy a migráció elleni küzdelem egyetlen hatásos eszköze Európa külső határainak védelme.

Bármit is mondanak a migránsbarát brüsszeli bürokraták és politikusok, bármit is állítson a hazai baloldal, ebben a kérdésben, semmi más nem működik – fogalmazott a politikus, aki szerint nem működik a határok megnyitása, a kerítés lebontása vagy az integráció, és nem működnek azok a programok sem, amelyeket az ideérkezettekkel szemben alkalmaznak. Németh Szilárd hangsúlyozta: ráadásul a külső határok védelme nemcsak a magyar parlament Fidesz–KDNP-s többsége és a magyar kormány döntése alapján történik, hanem a schengeni szerződés alapján is. Magyarországot azonban pont a szerződésben foglaltak végrehajtása miatt, amiért őrzi és védi Európa, illetve Magyarország békéjét és biztonságát, próbálják meg elítélni – tette hozzá az államtitkár. – A magyar katonák és rendőrök odaadó szolgálatának köszönhetően az egyre nagyobb nyomás ellenére a déli határszakasz állja a sarat, és nemcsak Magyarországot, de egész Európát is védi az illegális bevándorlóktól – fogalmazott Németh Szilárd.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.