Novák Katalin: Ilyen lehetőség sehol máshol nincs a világon

A juttatást már korábban igénybe vevőknek is emelkedik a csecsemőgondozási díj összege júliustól.

Magyar Nemzet
2020. 11. 10. 13:19
NOVÁK Katalin
Budapest, 2020. október 28. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb nagyszabású eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületében 2020. október 28-án. Január elsejétől akár 10 millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermekvállalás előtt álló vagy már gyermeket nevelő fiatalok új többgenerációs otthon létrehozására - jelentette be a miniszter. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csecsemőgondozási díjnak (csed) a bruttó bér száz százalékára emelésével az édesanyák gyermekeik születését követően fél évig nagyobb összeget kereshetnek a fizetésüknél, mivel a csed után kevesebb adót kell fizetni. Ilyen lehetőség sehol máshol nincs a világon – számolt be róla a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Facebook-oldalán annak kapcsán, hogy kedden nyújtják be az Országgyűlésnek az emelésről szóló javaslatot.

Novák Katalin ismertette: ha valakinek 2021 év elején születik gyermeke, és a csedet igénybe véve van otthon, júliustól rá is érvényes az új szabályozás. – Így azoknak is emelkedik a csed összege júliustól, akik már jelenleg is igénybe veszik a juttatást – közölte a miniszter.

https://www.facebook.com/watch/?v=387722659035026

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.