Novák Katalin: Többen élnek saját tulajdonú otthonban

– Az otthonteremtési programnak köszönhetően ma többen élnek saját tulajdonú otthonban, és a családok jobb körülmények között nevelhetnek gyermekeket, mint korábban – olvasható a Novák Katalin tárcanélküli miniszterrel megjelent, pénteki interjúban.

Magyar Nemzet
Forrás: csalad.hu, MTI2020. 11. 20. 18:12
NOVÁK Katalin
Budapest, 2020. október 28. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb nagyszabású eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületében 2020. október 28-án. Január elsejétől akár 10 millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermekvállalás előtt álló vagy már gyermeket nevelő fiatalok új többgenerációs otthon létrehozására - jelentette be a miniszter. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hetek hetilapban Novák Katalin kifejtette, hogy a családpolitika sikerességét a demográfiai mutatókon, a gyermeket nevelő családok jólétén lehet lemérni, és azon, hogy egy közösség mennyire családbarát. A demográfiai adatok kedvező, biztató eredményt mutatnak: negyven éve nem volt ennyi házasságkötés, hatvan éve nem volt ilyen alacsony a válások száma, és több évtizede nem volt annyira magas a gyermekvállalási kedv, mint jelenleg. Utóbbi több mint húsz százalékkal emelkedett az elmúlt években, Európában a legnagyobb növekedés ebben a tekintetben Magyarországon volt – emelte ki a miniszter.

Novák Katalin hozzáfűzte: a népességfogyás lassul, a születések száma pedig nő, és a szegénységi mutatók is kedvező irányba változtak az utóbbi tíz évben,

a gyermeket nevelő családoknál jelentős jövedelem- és vagyonnövekedés tapasztalható, a családosok, nagycsaládosok megítélése pedig szintén kedvezően változott.

Januártól Magyarország legnagyobb otthonteremtési programját vezetik be, jövő nyáron pedig emelkedik a Csecsemőgondozási díj összege. Az intézkedések ismét érzékelhető lépéseket jelentenek azon Orbán Viktor miniszterelnök által is deklarált cél eléréséhez, hogy a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon éljenek, mintha nem vállaltak volna.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a gyermekjogok világnapja alkalmából tett nyilatkozatában Novák Katalin kifejtette azt is, hogy „a gyermekek jó- és jóllétének feltétele az erős közösség. A kormány az elmúlt tíz évben a gyermeket nevelő családok megerősítéséért dolgozik”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.