időjárás 28°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Siker felé közelít a székely kampány

Magyar Nemzet
2020.11.02. 16:08
Siker felé közelít a székely kampány

Látványos akcióval hívta fel a magyar és az európai közvélemény, illetve sajtó figyelmét a Gerilla.hu és az Identitás Generáció a székely aláírásgyűjtő kampány legfontosabb elemére: arra a domain-névre, melyen keresztül az európai állampolgárok aláírhatják a digitális űrlapot – írta közleményében az Írdalá.hu. A tavasszal irdala.hu kampány néven indított székely kezdeményezés ma már – alaposan kinőve magát – az európai politikai és kulturális színtéren is a siker felé közelít.

– Ha az online tér velünk, ki ellenünk… – mondta Pesty László, a székely kezdeményezés kampányfőnöke, a Gerilla.hu alapítója.

Azt is hozzátették: a székely ügy támogatói tavasszal egyszer már bebizonyították, a Kárpát-medence lakói politikai, faji és vallási hovatartozásra tekintet nélkül több mint egymillióan látták el szignójukkal az online felületet. Bebizonyították, hogy harminc évvel a rendszerváltás után létezik nemzeti összefogás. Baloldaliak, jobboldaliak és függetlenek, színészek, sportolók és politikusok egy emberként mutatták meg, hogy nemet mondanak a 2004. december 5-i népszavazás eredményére, amikor az anyaország megtagadta a határon túli nemzettesteket.

[gallery ids="8895932,8895929,8895941,8895938,8895935"]

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.