Szijjártó: A kormány lendületet adna a kambodzsai kapcsolatnak

A magyar kormány lendületet akar adni a magyar–kambodzsai kapcsolatoknak a phnompeni magyar külképviselet újbóli megnyitásával a „keleti nyitás” stratégiájának részeként – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a konzulátus ünnepélyes megnyitóján.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 10:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország 25 évvel ezelőtt zárta be phnompeni nagykövetségét. A hanoi magyar nagykövetség részeként a kambodzsai fővárosban most megnyíló konzulátus remélhetőleg az újrakezdés lendületét adja a két ország kapcsolatainak, amelyeket Budapest a kölcsönös bizalom és tisztelet alapján szeretne folytatni – tette hozzá a miniszter.

A magyar kormány támogatja az újonnan megnyíló délkelet-ázsiai piaci lehetőségeket kihasználni akaró magyar vállalatokat, ezért úgy döntött, hogy Kambodzsában is megteremti a magyar vállalatok sikerének legfontosabb feltételeit – jelentette ki Szijjártó Péter.

Magyarország 25 évvel ezelőtt távozott Phnom Penh-ből, amikor a kormány úgy döntött, hogy bezárja az itt működő...

Közzétette: Szijjártó Péter2020. november 2., hétfő

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.