A Semmelweis Egyetem klinikáin is megkezdődött az oltás

Merkely Béla rektor még két hónapig nem kaphatja meg az oltóanyagot, mert egy hónapja esett át a fertőzésen.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 12. 26. 17:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma reggel megérkezett a Pfizer–BioNTech vakcina, amellyel elsőként délelőtt a Dél-pesti Centrumkórházban, Kásler Miklós miniszter jelenlétében, majd koradélután a Semmelweis Egyetem budai (Városmajori Klinika) és pesti (Külső Klinikai Tömb) klinikáin is megkezdődött az oltás. Első körben a Covid–19-ellátásban közvetlenül részt vevő egészségügyi dolgozókat oltják – erről számolt be közösségi oldalán Merkely Béla.

A Semmelweis Egyetem rektora közölte, hogy az első 24 oltást ő maga adta be kollégáinak, akik azt szinte meg sem érezték, mindenki jókedvűen távozott a klinikáról. Hozzátette, ő sajnos még két hónapig nem kaphatja meg az oltóanyagot, mert egy hónapja esett át a koronavírus-fertőzésen. „Reméljük, hogy ezeket a vakcinákat további sok millió magyar állampolgár kaphatja meg a következő hónapokban” – zárta bejegyzését a rektor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.