Drágán cseréli le az Andrássy úti műfüvet a főváros

„Már most látszik, hogy ez nem lesz olcsó” – jelentette ki Bardóczi Sándor egy, Facebook-oldalán is elérhető podcastban. Karácsony Gergely főtájépítésze arról a megoldásról nyilatkozott így, amellyel az Andrássy útról felszedett műfüvet kívánják kiváltani.

Kerékgyártó György
2020. 12. 22. 14:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról, hogy a fővárosnak sok mindenre nem telik a költségvetéséből, elég sokat hallani a hírekből. Úgy tűnik, azért van, amire jut pénz, és ha szükséges, akkor sok is.

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze egy podcastban nyilatkozott a városvezetés több aktuális tervéről is, ezek elsősorban a város zöldfelületének növelésével állnak kapcsolatban. Az egyik ilyen az, amivel kiválthatnák az Andrássy útról felszedett műfüvet. Bardóczi elmondta, a műfű olyan területekre került korábban, amelyek igénybevétele rendkívül nagy. Itt például a gyalogos és kerékpáros közlekedés egyszerre terheli a területet. A főtájépítész mégsem találja megfelelő megoldásnak a könnyen cserélhető műgyepet, mert, mint mondta, az Andrássy út ennél többet érdemel, és szeretnének hadat üzenni látszatmegoldásoknak is.

Bardóczi Sándor szerint a tervezett megoldás nem lesz olcsó Fotó: Facebook

„Az Andrássy úton azt a zöldsávot az összeeresztett gyalogos-kerékpáros közlekedés teljesen letarolja, összetömöríti a talajt” – mondta Bardóczi. – „Most éppen azon küzdünk, hogy hogyan lehet ezt úgy esztétikusan és jól megoldani, hogy meg tudjuk védeni a fáinkat meg a zöldsávot, ugyanakkor ne okozzunk baleseti helyzetet, és az örökségvédelmi szempontoknak is megfeleljen.”

A főtájépítész hozzátette: „Annak ellenére, hogy ez viszonylag egyszerű kérdésnek tűnik, iszonyú komplexitású kérdés. A főkertes tervezők most éppen azon dolgoznak, hogy véglegesítsék azt a koncepciót, amit erre a szakaszra gondolunk. Már most látszik, hogy ez nem lesz olcsó.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.