Fidelitas: Álljon ki Karácsony a budapestiek elé busztenderügyben!

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a fővárosi Fidesz, hogy kiderüljön, mi is történt a busztenderrel.

2020. 12. 15. 16:11
NIEDERMLLER Pter; ILLS Boglrka
Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros már a járvány első hullámában sem tudta biztosítani a járvány miatt szükségessé vált járatsürítést, sőt Karácsony Gergely főpolgármesterék járatritkításokat eszközöltek – jelentette ki Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke a kelenföldi BKV garázs előtt tartott keddi sajtótájékoztatón. Szavai szerint a főváros vezetése kiírt ugyan egy busztendert, de ezen egy offshore hátterű cég futott be. Ez egy olyan cég, amelynek működése nem átlátható, nincsenek a tulajdonában buszok, és nincsenek alkalmazottjai sem, illetve a benyújtási határidő előtt pár nappal hozták létre – tette hozzá a Fidelitas-elnök.

Mint ismert, a nyertes cég közvetetten Leisztenger Tamás nagyvállalkozóhoz köthető, aki korábban Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes élettársa volt. Illés Boglárka szerint Karácsony azzal takarózik, hogy bár a céggel nem kötöttek még szerződést, de az mégis kötbért fizet a fővárosnak. Ha nincs szerződés, hogyan járhat a kötbér? – tette fel a kérdést Illés, aki jelezte, hogy ha a fővárosi vezetőkre nem is, a kormányra azonban számíthatnak a budapestiek, ugyanis a kabinet 64 autóbusz forgalomba állításával segít a tömegközlekedésen.

Illés Boglárka felszólította „Kamu Gerit”, hogy ne nézze hülyének a fővárosiakat, álljon ki, nézzen a budapestiek szemébe, és mondja el, hogy mi is történt valójában. Emlékeztetett: a fővárosi Fidesz-frakció kérdéseire a főpolgármester a mai napig nem válaszolt, emiatt Láng Zsolt frakcióvezető egy vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezte.

Kérdésünkre Illés Boglárka kifejtette: az a cég, amelyik képes volt úgy benyújtani a tendert, hogy közben még az alvázszámok sem stimmeltek, az jobban tenné, ha elnézést kérne, és tiszteletet tanúsítana ahelyett, hogy cinikus közleményeket ad ki.

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke a kelenföldi BKV garázs előtt tartott sajtótájékoztatót

Kozma Dávid, az újbudai Fidelitas vezetője arról beszélt, hogy a főpolgármester negyven tanácsadója helyett a budapestieknek több buszra lenne szükségük. Mint rámutatott: a buszhiány mellett a biciklisávok kialakítása is logikátlanul történik, kőkorszaki megoldásokkal operál a főváros.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.