Ma indul az Országos Online Egyetemválasztó

Interaktív egyetemi élménybeszámolókat szervez közösségi oldalán a Győri Városi Diákfórum, hogy megkönnyítse a felsőoktatási felvételi előtt álló középiskolások döntését.

Csókás Adrienn
2020. 12. 11. 15:31
null
Harmincháromezer fiatal öröme még várat magára Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokon belül megkezdődik a jelentkezési időszak a jövő szeptemberben induló egyetemi és főiskolai képzésekre. A felvételi kérelmeket február közepéig kell beadni, de az aktuális szakkínálatot már decemberben közzéteszik az intézmények. A végzős középiskolások nagy része valószínűleg már tudja, hová szeretne jelentkezni, de egyre több helyről kapnak segítséget azok is, akik az utolsó pillanatig tanácstalanok a továbbtanulást illetően.

A hivatalos felvételi tájékoztatókon és a – járvány miatt virtuális térbe költöztetett – nyílt napokon túl a diákok egymást is segítik: pénteken indul a VDF Országos Online Egyetemválasztó névre keresztelt programsorozat a Győri Városi Diákfórum (VDF) jóvoltából.

Boncsarovszky Péter elnök, az Országos Diáktanács megyei képviselője azt mondta lapunknak, hogy

pályaorientációs céllal interaktív előadásokat szerveznek a következő hetekben, minden alkalommal egy-egy felsőoktatási intézményt bemutatva.

– A VDF Facebook-oldalán hetente több alkalommal élő közvetítéssel fogunk jelentkezni. Meghívott vendégeink a különböző felsőoktatási intézmények hallgatói közül kerülnek ki, akik bemutatják a saját egyetemüket, mesélnek a tapasztalataikról, arról, hogy szerintük miért érdemes az adott intézménybe jelentkezni.

A tanulmányi tudnivalók mellett beszámolnak az ösztöndíj-lehetőségekről, a kollégiumi elhelyezés és a helyi diákélet sajátosságairól, a környéken fellelhető munkalehetőségekről, majd a prezentációk után a vendégeket kérdezni is lehet bármiről, ami a felvételizőket érdekli

– magyarázta Boncsarovszky Péter.

A győri diákvezető és csapata hasznos egyetemi műhelytitkokba avatja be a felvételizőket
Fotó: Boncsarovszky Péter

Mint mondta, személyes, közvetlen hangvételű beszélgetéseket terveznek, abban bízva, hogy a felsőoktatásba készülő 11. és 12. évfolyamos diákok rengeteg hasznos információhoz juthatnak hozzá. Olyan praktikus és informális tudnivalókhoz is, amelyeket a hivatalos rektori köszöntőkben hiába is keresnének a felvételizők.

A szervezet elnöke hozzátette: előadás-sorozatukban elsőként a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE) mutatják be az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon tanuló Kamrás István közreműködésével.

A Facebook-esemény péntek este hét órakor kezdődik, és minden rész utólag is visszanézhető lesz.

Jövő kedden a Budapesti Corvinus Egyetem kerül sorra, de a diákfórum oldalán lehet intézményt is javasolni: amelyikre sok szavazat érkezik, azokat bemutatják. A műsorfüzetre felkerül még terv szerint az ELTE, a Pázmány, a Műegyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a MOME, a Széchenyi István Egyetem, a Metropolitan és még sok másik intézmény is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.