Novozánszki Fanni vérét találták meg B. László autója alatt

A halott nő mobiltelefonját az eltűnése után még napokig használta valaki, hívásokat fogadott és indított.

2020. 12. 01. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderült a Fővárosi Törvényszéken zajló tárgyaláson, hogy merre járt a ValóVilág valóságshow-ból közismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. László mobiltelefonja a gyilkosság napján és éjszakáján. Nehezen képzelhető el, hogy a mobil önálló életre kelt, és más utaztatta volna meg, mint a tulajdonosa, B. László.

B. László tagadja a bűnösségét, hogy megölte volna VV Fannit
Fotó: Havran Zoltán

A törvényszéken meghallgatták az informatikus szakértőt, aki a vádlott telefonjából nyert adatok alapján megállapította: B. László telefonja valóban azokon a helyeken forgalmazott, amelyeket a vádiratban is megjelöltek. Ezen adatok alapján a nyomozásba bekapcsolódó

FBI mondhatni hajszálpontosan meghatározta azokat a helyeket, ahol a vádlott tartózkodott a lány eltűnése után.

Azt is bizonyította az igazságügyi geológus szakértő, hogy a vádlott cipőjéről és az autója abroncsáról nyert talajminták egyeznek azokkal a talajmintákkal, melyeket az FBI által megjelölt helyeken rögzítették. Ilyen hely

a Szalkszentmárton közelében lévő bányató és a Duna-part egy adott pontja.

A Bors számolt be róla elsőként, hogy B. László az áldozat eltűnése előtt a „VV Fanni” és „autós nyomkövetés” kifejezésekre, két nappal az eltűnés után pedig a „vízihulla” és „vízi holttest” kifejezésekre keresett rá, és azt is megnézte a világhálón, hogy melyik ország nem adja ki az elfogatóparanccsal keresetteket hazánknak. Emellett az eltűnést követő időszakban többször is böngészte a rendőrség honlapján a nyilvános körözések listáját.

Az informatikus szakértő állapította meg azt is, hogy VV Fanni mobiltelefonját a lány eltűnése után még napokig használta valaki, a készüléken hívásokat fogadtak, illetve kezdeményeztek. Fanninak 2017. november 20-án veszett nyoma, a készülék pedig még november 24-én is működött, hogy aztán használója kikapcsolja. A készülék azóta sincs meg. A vádlott tagadja, hogy látta volna a mobilt, vagy tudná, hol van.

VV Fanni felkutatása mind a mai napig sikertelen volt
Fotó: Mediaworks

Furcsa egybeesésre is fény derült a tárgyaláson, amire B. László régi barátját, Sz. Istvánt hallgatta meg tanúként Farkas Gabriella bírónő. A férfi azt állította: mintegy kétmillió forintot adott kölcsön B. Lászlónak, aki folyamatosan csak hitegette, hogy mikor adja meg a pénzt, majd végül 2017. november 20-át jelölte meg a törlesztésre. Fanni aznap tűnt el, és

a vádirat szerint B. László azért ment a prostituáltként dolgozó nőhöz, hogy pénzt szerezzen tőle.

A hétfői tárgyaláson levetítették azt a videófelvételt, amelyet a helyszínelők készítettek Fanni lakásán az eltűnését követő napokban. A felvétel rögzítette, hogy VV Fanni barátnője, H. Hajnalka is a lakásban volt ugyanakkor, és a helyszínelőket arra kéri, keressék meg Fanni négy napon keresztül bezárt kutyáinak a hámjait. A helyszínelők felvételéből azonban az is kiderül, hogy a lakótömb mélygarázsában, a 77-es parkolóhelyen egy vérfolt éktelenkedik ott, ahol B. László parkolt az autójával, és ahova karjában kicipelte az alélt lány testét. B. szerint legalábbis alélt volt a lány, mert nyöszörgött és az orra vérzett, abból származik a szennyeződés. A szerológus igazságügyi szakértő ugyanis megállapította, hogy a vérnyomot Novozánszki Fanni vére hagyta. Egyébként vérszennyeződést találtak a helyszínelők a lány bérlakásában is egy komódon.

B. László a tárgyaláson eddig csak annyit ismert be, amit megdönthetetlenül biztonyítani tudnak a hatóságok. Így azt nem tagadja, hogy ő cipelte ki a szerinte ájult lányt saját autójába – ezt egyébként videófelvétel bizonyítja –, majd elszállította és átadta „megoldó” embereknek.

A garázs biztonsági kamerája felvételén jól látszik, hogy B. László cipeli a magatehetetlen VV Fanni testét
Fotó: Fővárosi Törvényszék

Arról azonban nem beszél, hogy kik a „megoldó” emberek, és mit tettek a lánnyal.

Körömszakadtáig tagadja, hogy megölte volna VV Fannit.

Volt ügyvédje, egyben nagybátyja, Brodmann Péter azt mondta a sajtóban, hogy legfeljebb személyi szabadság megsértése miatt marasztalható el B. László, amiért maximum öt évet kaphat.

A vád szerint aljas indokból ölt B. László

A vádirat lényege szerint B. László a vádbeli időszakban állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, miközben jelentős tartozásokat halmozott fel. A vádlott egy ismerősén keresztül tudomást szerzett a prostituáltként dolgozó VV Fanni jó anyagi helyzetéről, jelentős bevételeiről, illetve a lakásán felhalmozott nagyobb mennyiségű készpénzről. Ennek hatására elhatározta, hogy a lánytól megkísérel pénzt szerezni, azonban Fanni elzárkózott a személyes találkozótól. Mivel a vádlottnak továbbra is sürgősen pénzre volt szüksége, úgy döntött, hogy akár erőszakos úton is pénzt szerez a nőtől. A vádirat szerint 2017. november 20-án este – miután Fanni beengedte a lakásába – B. László az ott lévő értékek megszerzése érdekében, ismeretlen módon – de akár VV Fanni halálába is belenyugodva – bántalmazta a nőt. A fellelt értékeket és a magatehetetlen sértettet gépkocsijával elszállította a helyszínről. A vád szerint a bántalmazás következtében elhunyt nő holttestét a vádlott összekötözte és egy nehezéket erősített rá, majd azzal együtt a Dunába dobta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.