Schanda Tamás: A magyar családok saját lakásra vágynak

Az államtitkár szerint munkahelyekre van szükség az ellenzék által javasolt segélyezési politika helyett.

Magyar Nemzet
2020. 12. 15. 12:18
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Z. Kárpát Dániel napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a kormány nem biztosít segítséget az állásukat elvesztőknek a járvány alatt. A Jobbik képviselője úgy vélte, „vegytiszta neoliberális gazdasági modell” szerint kormányoz a kabinet, amit a német multicégektől kapott feladatként. – Hol van a jobboldali, patrióta, nemzeti gazdaságpolitika? – kérdezte a jobbikos politikus, és azt kifogásolta, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozásokat nem segíti a kormány. Lakhatási válság van Magyarországon – mondta a képviselő, aki szerint a „magyar rögvalóság” az, hogy nem fordítanak figyelmet a legkiszolgáltatottabbakra. Z. Kárpát Dániel emlékeztetett: a magyar emberek mintegy fele albérletben él, ezért új támogatási szisztéma kidolgozására és az ő támogatásukra van szükség. – Szedjék össze magukat, ne legyenek neoliberálisok, ne hagyjanak további embereket az út szélén – zárta szavait.

Válaszában Schanda Tamás kiemelte, tipikus baloldali beszédet hallott a Jobbik politikusától, ami mutatja, hogy a párt véglegesen megérkezett a baloldalra.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: a nemzeti kormány a munkában hisz, és abban, hogy a munkahelyeket kell megvédeni, nem pedig a segélyezést előtérbe helyezni

– mondta, hozzátéve: a Jobbik a szövetségeseinek való megfelelés érdekében a bukott baloldali gazdaságpolitikát hirdeti. Schanda Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy a Jobbik nem szavazta meg a kormány azon intézkedéseit, amelyek a járvány károsultjait támogatják, és arra is rámutatott, hogy az otthonteremtés területén még egyetlen kormány sem volt olyan bőkezű, mint a jelenlegi.

– Mi azt gondoljuk, hogy a magyar családok saját lakásra vágynak, nem arra, hogy valaki más tulajdonában élhessenek

– mondta az államtitkár, aki szerint ebben kell segíteni a családokat, és ehhez a kormány világviszonylatban is kimagasló támogatást biztosít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.