Egyre gátlástalanabbul fenyegetőzik a Gyurcsány vezette baloldal

Újabb interjúban tette egyértelművé Gyurcsány Ferenc jogszociológusa, hogy győzelme esetén a baloldal törvénytelen módon is kész lebontani az alaptörvényt és az intézményrendszert. A DK elnökéhez hasonlóan Fleck Zoltán is nyíltan megfenyegette a jelenlegi közigazgatásban dolgozókat – teszi mindezt a jogállamiság, az európaiság nevében. Fleck leplezetlenül beszélt arról is, hogy a baloldal Brüsszeltől vár segítséget ahhoz, hogy hatalomra jusson.

Bákonyi Ádám
2021. 01. 09. 12:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben álszent módon a jogállamiságért aggódik és európaiságot emleget, a baloldal immár nyíltan beszél arról, hogy

győzelme esetén felrúgná a demokratikus normákat, a jogot semmibe véve bontaná le az alaptörvényt, illetve az intézményrendszert, lényegében pedig bosszút állna a háromszor is kétharmados felhatalmazást szerző Orbán-kormányon.

A vállaltan gyurcsányista Fleck Zoltán most éppen a Hírklikknek adott interjújában erősítette meg mindezt. Paradox módon teszi ezt úgy, hogy ő maga jogász, szociológus, egyetemi tanár, nem utolsó sorban pedig – minő meglepetés – a Soros Györgyhöz köthető Eötvös Károly Intézet igazgatója. – Azonnal el kell kezdeni az alaptörvény és az intézményrendszer lebontását, ez azonban nem megy néhány hónap alatt, ellenkezőleg: egy hosszú folyamat, miközben kormányozni kell. Kormányozni úgy, hogy a legfőbb ügyész például ott fog ülni a helyén, mert ahhoz, hogy ne így legyen, egy nagy átalakítást kell véghez vinni, és a Fidesz alkotmánybírói is ott fognak ülni a helyükön. Nem tudjuk, hogy ők vajon, egy elvesztett választás után, a pártmegbízatásuknak megfelelően működnek-e tovább vagy esetleg váltanak-e? Ez attól is függ persze, hogy mennyire és hogyan veszít a Fidesz – közölte Fleck Zoltán. Hozzátette:

ha a Fidesz „összeomlik, az egy jó helyzet, mert akkor az általa fenntartott struktúra könnyebben megváltoztatható, és nem fogja akadályozni ellenzéki pozícióból a kormányzást”.

A gyurcsányista jogszociológus, Fleck Zoltán is „faragná” a jogot
Fotó: Földi Imre/MTI

Bosszúra éhesen

De Fleck Zoltán nem rejtette véka alá, hogy „demokratákhoz” méltóan leszámolnának a jelenlegi közigazgatással is.

Különböző pozíciókról és különböző emberekről van szó, többen persze azért is védik a helyzetüket, mert ha tíz év alatt eltussoltak ügyeket vagy részt vettek olyan akciókban, amelyek, ha nyilvánosságra kerülnének, minimum a szakmai karrierjükbe kerülne – de még az ennél súlyosabb következmények is elképzelhetőek

– fenyegetőzött nyíltan a jogász.

A jól ismert balliberális gőggel Fleck úgy folytatta, „emellett az is elég egyértelmű, hogy ezeknek a kádereknek egy része nem biztos, hogy alkalmas a normális szakmai működésre. Egyszerűbben fogalmazva: a diktatúrákban nem a szakmai kvalitások a legmeghatározóbbak. Ha például ránéz egy ombudsmani jelentésre, fényképeket talál benne, és rögtön rájön, hogy miről beszélek. Azt akarom tehát mondani, hogy ha semlegessé válna vagy netán átfordulna ez a személyzet, akkor sem biztos, hogy alkalmas lenne, vagy durvábban kifejezve: nagy részük szakmailag alkalmatlan a feladatára”.

A baloldal Brüsszeli segítséggel buktatna kormányt

Fleck Zoltán leplezetlenül beszélt arról is, hogy a baloldal Brüsszeli segítséggel ragadná magához a hatalmat. Mivel szerinte „az uniós intézmények és képviselők meglehetősen kevés információval rendelkeznek, ha nem kapnak Magyarországról segítséget”, az ellenzéki pártoknak „muszáj tehát az európai képviselőknek és a mögöttük álló szakértőknek segíteni azt a folyamatot, amely feltárja az itteni sajátosságokat, az úgynevezett magyar utakat, a magyar szereplők beágyazottságát a NER-be”.

– Olyan információs rendszer kialakításáról beszélek, amelyben az már nem működhet tovább, hogy ideküldenek külföldi szakértőket, akik majd megkérdeznek néhány embert. Nem, folyamatosan kell információkat szolgáltatni a magyar állam működéséről, hogy legalább ily módon is átláthatóvá váljanak a folyamatok – jelentette ki.

 

Az egész Gyurcsány vezette baloldal fenyegetőzik

Emlékezetes: a jogász Fleck Zoltán már tavaly nyáron is kertelés nélkül kijelentette, hogy

„nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után”.

De korántsem ő az egyetlen, aki a jogállamiság nevében a demokratikus normákat eldobva, nyíltan fenyeget mindenkit, aki a jelenlegi kormányt támogatja. Gyurcsány Ferenc ugyancsak tavaly nyáron tette ezt meg Vidnyánszky Attilával, mert őt nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. „Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz” – írta a magát „legeurópaibb pártnak” nevező DK elnöke. Gyurcsányék korábban már ügyészek és bírák mellett a legfőbb ügyészt, illetve az Országos Bírói Hivatal elnökét is elzárással, mintegy nyolcvanezer köztisztviselőt és több százezer közalkalmazottat pedig kirúgással fenyegettek meg.

Fenyegetőzik a Gyurcsány vezette baloldal
Fotó: Facebook

Jakab Péter, az immár a Gyurcsány Ferenccel közös listán induló Jobbik elnöke is arról beszélt decemberben, hogy „ha csak egyszerű többségünk lesz, akkor addig faragjuk a jogot, míg igazság nem lesz belőle”. De Fekete-Győr András, az immár ugyancsak Gyurcsánnyal közösködő Momentum elnöke is valódi bolsevik retorikát ütött meg, amikor

az állam „fidesztelenítésével”, a köztársasági elnök menesztésével és a legfőbb ügyész elleni eljárással fenyegetőzött egy ellenzéki győzelem esetén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.