Gyilkossággal fenyegetőzött a gödöllői szatír

A rendőrök hajtóvadszatot indítottak a HÉV egyik kocsijában erőszakoskodó férfi elfogása érdekében.

Végh Attila
2021. 01. 28. 9:47
Pest MRFK körözési grafika
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sértett elmondása alapján elkészített rajz is segíti már a gödöllői szatír kézre kerítésére alakult tízfős nyomozócsoport munkáját – értesült lapunk. Azonban

nem könnyíti meg a felderítést, hogy az áldozaton és a szerelvény vezetőjén kívül más szemtanúja nem volt a támadásnak. Információink szerint a rendőrök már közel száz lehetséges tanút kikérdeztek a szatír feltételezhető menekülési útvonalain, eddig nem hozott eredményt az adatgyűjtés. Úgy tudjuk, hogy bár a személyleírás két helyi férfira is ráillett, de elszámoltatásukat követően egyértelműen bebizonyosodott, nekik nincs közük a támadáshoz.

A Gödöllői Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntette kísérletének, testi sértés, valamint kifosztás bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást az egy hete történt támadás ügyében. A gödöllői HÉV vonal Szilasliget és Gödöllő, Erzsébet park közötti szakaszán a január 19-én, reggel negyed hatkor induló, aznapi első vonatszerelvény 3. kocsijában egyedül utazott egy 47 éves nő. A teljesen üres szerelvényben a munkába igyekvő asszonnyal szemben ült le egy férfi, aki felszólította, hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli. A sértett megtagadta a követelés teljesítését, a férfi ekkor az asszony telefonját és a pénztárcáját követelte, amit a megfélemlített áldozat oda is adott a fenyegetőzőnek. A szatírnak nem volt elég a zsákmány, többször megrúgta, folyamatosan azt kiabálva: „Told le a nadrágod, különben megöllek!” Az áldozat megpróbált védekezni, segítségért is kiabált, de rajtuk kívül senki nem volt a kocsiban. A gödöllői, Erzsébet park megállóhoz közeledve a sértett azt mondta, a férje ott várja, a támadó erre otthagyta, majd a leálló szerelvényből kiugorva a város felé futott el. A sértett a támadás következtében súlyos sérülést szenvedett, eltört az orrcsontja, kitört több foga, és a bántalmazás közben felrepedt száját is össze kellett varrni.

Fotó: police.hu

A nő szerint támadója egy fiatal, 20–25 éves, 160–165 centiméter magas, vékony testalkatú, sötétbarna szemű férfi volt. A szatír fekete kötött sapkát, tejeskávé színű szövetdzsekit, terepmintás tréningnadrágot, valamint fekete cipőt viselt. Arcán orrot-szájat eltakaró maszk volt, amit csak egy pillanatra húzott le.

Az elkövető azonosítására és felkutatására létrehozott nyomozócsoport folyamatosan gyűjti, elemzi, értékeli az ügy felderítése során beszerzett információkat. A rendőrség az intenzív felderítő munka eredményességéhez állampolgári segítséget kér. Keresik azokat a munkába indulókat, árufeltöltőket, kutyasétáltatókat, kocogókat, akik a hajnalig tartó kijárási korlátozások leteltét követően láthatták a gödöllői HÉV-megállók környékén a személyleírásban szereplő férfit. A lakosság és az utazók megnyugtatása érdekében a rendőrség rendszeresen tart ellenőrzéseket, a MÁV–HÉV Zrt. pedig vasútbiztonsági őröket vezényelt a járatokra.

Fotó: police.hu

 

Az utóbbi egy évben több fiatal lányt és nőt ért inzultus a Budapest és Gödöllő, illetve a főváros és Csömör között közlekedő helyi érdekű vasúti járatokon. Fiatal lányokat és idős asszonyokat is molesztáltak a jellemzően két-három fős csoportokban garázdálkodó fiatal férfiak. Szerencsére súlyosabb bűncselekmény eddig nem történt, de az utasok biztonságérzetének nem tettek jót ezek az esetek. Az útvonal két települése, Kerepes és Kistarcsa polgármestere petíciót indított, amelyben a vasúti biztonsági szolgálat folyamatos jelenlétét és biztonsági kamerák felszerelését kéri a járatokon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.