Sára Botond: Pikó minden beruházást leállított, nem költ semmire

A Józsefvárosi Fidesz alelnöke szerint azzal, hogy Pikó András, Józsefváros polgármestere ismét csak vádaskodik, rágalmaz és szokásához híven ordenáré stílusban kiabál a Facebookon, nem oldódik meg a gyermekek üdülése. Sára Botond szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma azért vonta vissza a támogatást, mert nem erről szólt a megállapodás.

Forrás: Facebook2021. 01. 06. 17:35
null
Az alpolgármester azt mondja, illegális bevándorló nem fog náluk önkormányzati lakást kapni Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hidegen hagy Pikó András kirohanása és személyeskedése. Végre be kellene fejeznie a politikai kampányolást, és el kellene kezdenie dolgozni. A káptalanfüredi gyermektábor ügye nem Kocsis Mátéról vagy rólam, de nem is róla szól, hanem a józsefvárosiakról.

Azzal, hogy ismét csak vádaskodik, rágalmaz és szokásához híven ordenáré stílusban kiabál a Facebookon, nem oldódik meg a gyermekek üdülése – szólalt meg a közösségi oldalán Sára Botond, miután szerda reggel Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere elődjén gúnyolódott.

Idézzük: „Sára Botond is beperel, de ez lényegtelen és vicces mellékszál, Sára csak annyira volt képes, hogy bátran megosztotta Kocsis Facebook-posztját.” Pikó ízléstelen megjegyzésére Sára Botond, Budapest kormánymegbízottja tényekkel válaszolt.

– A mi városvezetésünk alatt kiemelt cél volt, hogy létrehozzunk egy korszerű, a mai elvárásoknak megfelelő, egész évben működő gyermektábort Káptalanfüreden. A megvalósításhoz az állam 2,2 milliárd forintot biztosított. Polgármesterségem idején, 2019-ben elkészült a beruházás első üteme, felépültek a tábor épületei. Terveink szerint 2020 második felében az üdülő megnyitotta volna kapuit a józsefvárosi gyerekek és a pihenni vágyók számára. Nem merült fel akkor olyan körülmény, ami miatt ez lehetetlennek bizonyult volna – emlékezett vissza Józsefváros korábbi polgármestere, majd hozzátette: Pikó András megválasztását követően hónapokig nem csinált semmit ebben az ügyben sem.

– Majd amikor bénázása miatt szorította az állami támogatás felhasználásának határideje, a józsefvárosiak kárára hozott egy rossz döntést. Az eredeti terv lényeges elemeit kivette, amelyek egyrészt a tábor egész évben történő használhatóságát, a józsefvárosiak kényelmét, ellátását, biztonságát szolgálták volna, másrészt a tábor hosszú távú fenntartását is biztosította volna.

Az Emmi éppen ezért utasította el a polgármester táborral kapcsolatos kérelmét, mert nem erről szólt a megállapodás, ez már nem az az üdülő, amit a józsefvárosiak megálmodtak, és amire vállalkoztunk

– tisztázta a körülményeket Sára Botond, aki szerint a józsefvárosiak érdekét szolgálva a helyes döntés az lett volna, hogy az eredeti elképzelést megtartva az állami támogatást kipótolja, amennyiben ez szükséges. A kormánymegbízott megjegyzi: korábban is volt ilyen, és mindig megoldották. A káptalanfüredi sporttábor fejlesztése az önkormányzatnak még nem került pénzébe, legalábbis ők minden döntést így hoztak meg. Sára Botond posztjában azt is megemlítette, hogy Pikó András háromszorosára emelte a politikai kiadásokat a korábbi évekhez képest, akkor nem volt olyan szűkmarkú.

A korábbi polgármester emlékeztetett: 13+2,6 milliárd forint plusszal adták át Pikó Andrásnak a kerületet, ezért az új városvezetés ki tudná gazdálkodni az önrészt.

– Nem költ semmire, illetve nem tudjuk, mire, mert leállított minden beruházást és fejlesztési támogatást. Arról nem is beszélve, hogy mi mindig megoldottuk a gyerekek balatoni nyaralását, a tavalyi volt az első év, hogy a gyerekek nem táborozhattak, mert Pikó nem tudta megszervezni.

Mi minden akadályon túljutottunk, nem volt megoldhatatlan feladat. Szomorúsággal tölt el, hogy a józsefvárosiakkal közös álmaink, amelyek elérhető közelségbe kerültek, megvalósíthatók lettek volna, Pikóék amatőrködése miatt hétről hétre egyre távolabb kerülnek

– szögezte le Sára Botond, aki hozzátette: az ügy egyébként kísértetiesen hasonlít a Blaha Lujza tér, az Orczy tér, a strand, a társasházak támogatása és számos más tervezett felújítás meghiúsulásához, amely ügyekben a kész tervek és az anyagi háttér biztosítása mellett az új városvezetésnek köszönhetően a mai napig nem történt semmilyen előrelépés.

– Megjegyzem, amikor a főpolgármester a két tér fejlesztését elszerencsétlenkedte, Pikó András nemhogy hangosan kiabált volna, hanem mélyen hallgatott, asszisztált ehhez. Pedig Pikó választási ígérete az volt, hogy minden, ami jó ügy és folyamatban van, azt ő fenntartja, megvalósítja és együtt fogjuk átadni. Akkor valószínűleg azért nem hív meg egy átadóra sem, mert semmi nem valósul meg ezekből!? Bár a többi választási ígéretből sem látunk semmit.

Miközben Pikó megint a Facebookon hisztériázik, addig Kocsis Máté közbenjárásának köszönhetően Józsefváros megkapja a tábor befejezéséhez szükséges 1,7 milliárd forintos állami támogatást. Már csak kérelmeznie kell a polgármesternek. Reméljük, ezt meg tudja oldani

– zárta sorait Sára Botond.

A Magyar Nemzet megírta: Pikó András kedd reggel azt állította, hogy Kocsis Máté, Józsefváros korábbi polgármestere, valamint a Fidesz bosszúja miatt vesztette el a kerület az 1,7 milliárd forintos állami támogatást a káptalanfüredi gyermeküdülő felújításának befejezésére. Mint kiderült: Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere olyan csökkentett tartalmat kívánt megvalósítani, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tartott elfogadhatónak, és visszavonta a támogatás felhasználásának határidő-módosítását. Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP frakcióvetetője leszögezte: az elmúlt években megépítették az új házakat, Pikóéknak annyi dolguk lett volna, hogy 2020-ban az egymilliárdos állami támogatásból befejezik, de hónapokig nem csináltak semmit, majd csökkentették a műszaki tartalmat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.