A Covid–19-járvány újabb hullámában vagyunk, mindenkinek javasolt oltásért regisztrálnia

A pandémia harmadik hullámában ismét nő a betegek száma, a Koronavírus.gov.hu mindenkinek javasolja az oltás felvételét.

Mukatársunktól
2021. 02. 26. 9:21
null
Pásztori, 2021. február 19. Nővér előkészíti a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a második adag oltása napján Pásztoriban, a Győr-Moson-Sopron Megyei Gondoskodás Szociális Központban 2021. február 19-én. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokhoz hasonlóan ismét nőtt az újonnan fertőzöttek száma, tegnap 4668 főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 419 182 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma a Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint. Elhunyt 123, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 795 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 317 899 fő, az aktív fertőzöttek száma 86 488 fő. 5027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 451-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 521 283 fő kapott oltást, közülük közel negyedmillióan már a második oltásukat is megkapták.

A közleményben emlékeztettek rá, hogy számos európai országhoz hasonlóan hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma, a brit vírusmutáns egész Európában és már a magyar városokban is gyorsan terjed, több embert fertőz, és növeli a betegek számát. Ezért javasolják az oltás felvételét, hangsúlyozva: mind az öt Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.