Kálmán Olgát és Czeglédy Csabát is indítja a DK az előválasztáson

A korábban elítélt ügyvéd, a bukott tévés és egy oltásellenes háziorvos is szerepel a listán.

Magyar Nemzet
2021. 02. 27. 15:00
null
Kálmán Olga (balra) új szerepre készül Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali pártok tizenöt pontos feddhetetlenségi nyilatkozatot íratnának alá képviselőjelöltjeikkel, amelynek egyik kitétele, hogy nem állnak büntetett előélethez fűződő ítélet hatálya alatt, aközben éppen az egyszer már elítélt és hamarosan újra bíróság elé álló Czeglédy Csabának teszik lehetővé, hogy elindulhasson az előválasztáson – írta meg tegnap a Magyar Nemzet. Értesülésünk újabb helyről kapott megerősítést: a Demokratikus Koalíció ugyanis kiadott egy nyolcvanfős listát arról, hogy melyik választókerületben kit indítana a 2022-as parlamenti választások előtt tartandó ellenzéki előválasztáson. Ebből kiderül, hogy

Czeglédy Csabának Szombathelyen az LMP-s Ungár Péterrel és a jobbikos Bana Tiborral kell majd versengenie. Kálmán Olga, az ATV korábbi műsorvezetője, Gyurcsány Ferenc 2019-es főpolgármesterjelölt-jelöltje pedig a budapesti II. és III. kerületet magában foglaló 4. választókerületben száll versenybe, ahol a Párbeszéd Tordai Bencét, a Momentum pedig Berg Dánielt indítja.

A DK ismertebb politikusai közül a listán szerepel még Gy. Németh Erzsébet, aki Újbudán méretteti meg magát, illetve Varjú László, Arató Gergely, Oláh Lajos és Varga Zoltán is.

A Gyurcsány-párt oltásellenes kampányának arca, a háziorvosként praktizáló Komáromi Zoltán a főváros XII. kerületében lesz a DK jelöltje. Érdekesség, hogy a Liberálisok két ismertebb politikusa is rákerült a listára: Bősz Anett Érden, Sermer Ádám pedig Mezőkövesden indulhat a DK színeiben.

A párt szóvivője szerint ez még nem a teljes lista, mivel mind a 106 körzetben lesz DK-s jelölt. Barkóczi Balázs szerint a mostani listán azok szerepelnek, akik „helyben az Orbán-rendszer legelszántabb ellenfelei”. Barkóczi maga is indul az előválasztáson Budapest 12. választókerületében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.