Kásler: Az újraindítás nemzetközi tapasztalatai óvatosságra intenek

– A környezetünkben olyan jelenségek játszódtak le, ami rendkívüli óvatosságra int bennünket – mondta Kásler Miklós az Életközelben című videósorozat legújabb részében az újraindítás nemzetközi tapasztalataival kapcsolatosan. A miniszter a beszélgetés során reagált az ellenzék által pánikkormányzásnak nevezett hazai intézkedésekre, de kitért az ápolók napjának fontosságára, valamint az érettségit érintő változásokra is.

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 10:02
KÁSLER Miklós
Kásler Miklós, az egész társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak a járvány idején tanúsított helytállásukért Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környezetünkben olyan jelenségek játszódtak le, ami rendkívüli óvatosságra int bennünket – ismertette álláspontját az újraindítás kapcsán Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere a Facebook-oldalán közzétett, vele készült interjúban. A tárcavezető példának hozta fel Szlovákia helyzetét, ahol

az elhamarkodott döntések végeredménye az lett, hogy a fele akkora országban ugyanannyi a fertőzött, mint Magyarországon.

Ugyancsak megrázta az embereket, ami Portugáliában történt. A portugál egészségügyi ellátórendszer összeomlott és olyanok a csehországi adatok is, hogy további néhány száz fertőzés esetén nem tudják ellátni a betegeket – mutatott rá az európai helyzetre.

A tárcavezető a kormány újraindítással kapcsolatos álláspontjára kitérve elmondta, hogy figyelemmel követik a járvány lefutását és az adatok gondos elemzése után időről-időre fogják eldönteni, hogy mit lehet tenni. Az ellenzék által csak pánikkormányzásnak aposztrofált intézkedésekre úgy reagált, hogy a kormány november 11-e óta nem változtatta meg a koronavírus-járvány elleni védekezési stratégiáját, és ennek hatására mind a fertőzések, mind a kórházi ápoltak száma csökkent.

Ha ezt nevezi az ellenzék pániknak, akkor ennél rosszabb Magyarországon soha ne történjen – vélekedett.

Az ápolók napjával kapcsolatban elmondta: a magyar ápolók nemcsak a társadalom folyamatos szeretetét érezhetik, hanem a folyamatosan emelkedő anyagi megbecsülést is, majd emlékeztetett:

2022-ig két és félszeresére emelkedik az ápolók fizetése.

Az interjúban az érettségi általános vizsgakövetelményeinek megújítására kitérve elmondta, hogy a nemzeti alaptanterv szellemiségének megfelelően jobban épít majd a kreativitásra. A miniszter kezdeményezésére elindított ifjú tudósok tudományos középiskolai vetélkedőjével kapcsolatban kiemelte: ebben az évben a középiskola felső osztályainak kiváló képességű diákjai a történelmi, biológiai és kémiai ismereteikről adnak számot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.