Kontrát Károly Oláh Lajosnak: Miért nem szavazták meg a kamupártok szigorítását?

Az államtitkár felidézte: a DK-s képviselő által említett körzetben Borka-Szász Tamás ellen indult eljárás áramlopás és bitcoinnal való üzérkedés gyanúja miatt.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 12:35
null
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindkét aláírói listán, a Fidesz és a Lendület nevű kamupárt aláírási ívén szerepelt ugyanaz a név, biztos a Kubatov-listáról is kerültek rá nevek – mondta napirend előtti felszólalásában Oláh Lajos (DK), megvádolva Bajkai István VII. kerületi fideszes önkormányzati képviselőt. A Gyurcsány-párti politikus azt állította: a kormány három éve nem tud arra válaszolni, hogy „ez hogy fordulhatott elő.” – Mitől félnek? Hogy Önök csalnak? – hangoztatta, majd kijelentette, hogy a 2022-es parlamenti választás után „minden körzetben ellenőrizni fogja az összefogás a csalásokat.” – A választáson egy az egy ellen ugyanis meg fogjuk önöket verni! – jövendölte a baloldali képviselő.

– Nem veszi figyelembe, hogy a kamupártok szigorítását nem szavazták meg, bort iszik és vizet prédikál

– mondta válaszában a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Kontrát Károly elmondta: a magyar rendőrség a jogállami keretek értelmében folytatja le a nyomozásokat, és a hatályos jogszabályok alapján járnak el. – Ne helyezze nyomás alá a rendőrséget! – mondta a DK-s képviselőnek, megjegyezve: a magyar rendőrség pártoldaltól függetlenül mindenkivel szemben fellép, aki megszegi a törvényt. Ismertette: a nyomozás ez ügyben ismeretlen tettes ellen indult, majd azt 2019 márciusában felfüggesztették bizonyítékok híján. Az államtitkár azonban felidézte, hogy

a baloldali képviselő által említett körzetben Borka-Szász Tamás ellen indult eljárás áramlopás és bitcoinnal való üzérkedés gyanúja miatt 2020 őszén.

– Inkább ezt érdemes vizsgálni – tette hozzá Kontrát Károly.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.