időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Negyedmilliárdos drogüzletet szervezett Grubacs Igor

Szemán László János
2021.02.01. 11:40
Negyedmilliárdos drogüzletet szervezett Grubacs Igor

„Keressük Grubacs Igort!” – írja a Police.hu így folytatva: „Ő szervezte azt a negyedmilliárdos drogügyletet, amelynek résztvevőit még január 29-én pénteken fogtuk el. Keresésére Baranya megyében jelentős létszámú rendőri erőt vontunk össze, azonban a férfi elmenekült. A szökéséhez használt autóját megtaláltuk, ellene pedig elfogatóparancsot adtunk ki.”

A 34 éves férfi magyar állampolgár, ám Vinkovciban született a horvátországi Vukovár – Szerém megyében.

A horvátországi születésű férfi január 29-én egy Németországból újszerű állapotban behozott, ám így is harmincmillió forintot érő, magyar rendszámú BMW-vel menekült el Budapestről. A nyomozók a baranyai zöldhatárig üldözték, még a Terrorelhárítási Központ felszámoló egységeit és rendőrségi helikoptert is bevetettek az elfogása érdekében, ám

Grubacs nyilvánvalóan ismerte a magyar–horvát zöldhatárt. A luxusautót hátrahagyva vélhetően Horvátországba szökött. Ugyanakkor még az sem zárható ki, hogy dél-Baranyában bújt meg, például egy erdőben vagy szőlőhegyen, esetleg egy feltört borospincében.

Grubacs Igor menekülése akkor kezdődött, amikor a nyomozók egy 81 kilós – hazai terjesztésre szánt – drogügyletet szakítottak félbe és fogták el a kereskedőket. A rendőrség hétfői közleménye szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) miskolci osztálya jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytat eljárást a 36 éves K. Krisztián és a 37 éves S. Sándor ellen. A nyomozók tudomására jutott, hogy a fővárosban kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözők jelentős mennyiségű drog átadására készülnek egymás között. A rendőrök a célszemélyek elfogására és a kábítószer lefoglalására összehangolt akciót szerveztek január 29-ére, Budapestre.

A kereskedők két külön autóval egy XIII. kerületi társasház mélygarázsába hajtottak, ahol több sporttáskát tettek át egyik kocsiból a másikba. Az NNI nyomozói ekkor a bevetést támogató osztály munkatársaival közösen elfogták K. Krisztiánt és S. Sándort. A járművek szemléjén 44 fél kilós csomagban összesen 22 kilogramm marihuánát találtak.

Az angyalföldi mélygarázsban összesen 22 kilogramm marihuánát találtak a két kereskedőn rajtaütő nyomozók
Fotó: NNI/Rendőrség

A széles körű nyomozás eredményeképpen a rendőrök felderítették a többi – szintén eladásra szánt – kábítószer deponálására szolgáló járművet, illetve tárolóhelyet. Innen további 59 kilogramm marihuánát, 220 gramm kokaint és két fegyvert foglaltak le, amelyeket szakértő bevonásával vizsgálnak. A két férfitól összesen 24 millió forint értékű eurót foglaltak le a nyomozók.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű – Magyarországon belül realizált – drogfogása.

A kábítószer átadását a közelből felügyelte a drogügylet szervezője – Grubacs Igor –, aki a rendőri intézkedés elől elmenekült. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene.

Az NNI munkatársai a két elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és a Fővárosi Főügyészségen előterjesztést tettek S. Sándor letartóztatásának és K. Krisztián bűnügyi felügyeletének indítványozására.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.