időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Ismét kamuhírrel rukkolt elő a baloldal

Magyar Nemzet
2021.02.04. 16:22
Ismét kamuhírrel rukkolt elő a baloldal

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő a közvéleményt megtévesztve kérte számon az országgyűlés igazságügyi bizottságán a sajtónyilvánosság hiányát – fogalmazott Vejkey Imre (KDNP) országgyűlési képviselő, az Igazságügyi bizottság elnöke közleményében.

Vejkey Imre (KDNP) országgyűlési képviselő, a parlament igazságügyi bizottságának elnöke szerint Szél Bernadett független képviselő álhírt terjesztett, amikor azt állította, hogy nem volt biztosítva a nyilvánosság tájékoztatása a bizottsági ülésről Fotó: MTI/Soós Lajos

A politikus kifejtette, hogy Szél Bernadett állításával ellentétben a teljes ülésről többkamerás felvétel készült.

Vejkey leszögezi, hogy a koronavírus-járvány miatt már több mint háromnegyed éve ezzel a módszerrel történik a sajtónyilvánosság biztosítása, amelyről Szél Bernadett képviselő asszonynak is tudomása van.

A február 3-án tartott igazságügyi bizottsági ülésen nem engedték Szél Bernadettnek, hogy Facebookon keresztül közvetítse az eseményeket. A független képviselő a digitális parlament megvalósítása érdekében kívánt benyújtani alkotmánymódosítási javaslatot. A képviselő Kövér Lászlóhoz fordul, mivel szerinte jogfosztás történt, amiért nem engedélyezték, hogy képviselőként a saját eszközével tájékoztassa a nyilvánosságot a munkájáról.

Az álhírek kapcsán érdemes kiemelni: Szél Bernadett a napokban több baloldali képviselőtársával együtt népszerűsítette a Hírklikk.hu nevű, az MSZP-hez kötődő botrányportált.

Ez az online újság közölte le többek között először Korózs Lajos (MSZP) mentős kamuvideóját, valamint azzal riogatta olvasóit, hogy a Paks II-höz hasonló tervezésű atomerőművekkel problémák vannak.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.