A kormányhivatal felszólította Pikót, fejezze be a sarcolást

A kormány megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy a járvány idején újabb adókat, díjakat vezessenek be, emeljenek, vagy bővítsék a fizetésre kötelezettek körét – írta közösségi oldalán Sára Botond fővárosi kormánymegbízott, Józsefváros korábbi polgármestere. A kormánypárti politikus rámutatott, ezzel ellentétben Pikó András, a kerület balliberális polgármestere úgy döntött, hogy áprilistól a második autóra nem jár az ingyenes parkolási engedély a helyi lakosoknak. A kormányhivatal ezért törvényességi felhívást küld az önkormányzatnak és felszólítja a baloldali vezetést, hogy vonja vissza döntését.

2021. 03. 31. 13:31
null
Karácsony és a józsefvárosi polgármester jelöltje vívhat meg Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A józsefvárosi baloldal legújabb »válságkezelő« intézkedésként jogszabályellenesen növeli a parkolási díjakat. A vezetés úgy döntött, hogy áprilistól a második autóra nem jár az ingyenes parkolási engedély a kerületieknek, ami több tízezer forintos terhet is jelenthet a családoknak már a járvány idején is.

A döntés ráadásul jogszabályellenes, ugyanis a kormány megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy a járvány idején újabb adókat, díjakat vezessenek be, emeljenek, vagy bővítsék a fizetésre kötelezettek körét.”

– írta közösségi oldalán Sára Botond fővárosi kormánymegbízott, aki hozzátette: a kormányhivatal ezért törvényességi felhívást küld az önkormányzatnak és felszólítja a baloldali vezetést, hogy vonja vissza döntését.

A Magyar Nemzet elsőként hívta fel a figyelmet Pikó András új helyi adóterveire. Mint megírtuk, a polgármester a közösségi oldalán arról sajnálkozott, hogy a kormány intézkedései miatt nem tudta napirendre venni az új parkolási koncepciót, ezért csupán annyit tehetett, hogy nem személyenként, hanem családonként biztosítja a kedvezményes parkolás lehetőségét.

Sára Botond hangsúlyozta: a kormányhivatal fellépése sajnos csak ideig-óráig tudja megvédeni a lakosságot, amint vége lesz a veszélyhelyzetnek, a józsefvárosi baloldali vezetés olyan díjat vezet be, amilyet akar.

„Nem lesz, ami akadályozza őket. És nem ez a díjemelés az egyetlen tervük, »új parkolási koncepciójuk«, vagyis a mindenki számára fizetős parkolás, és a zónákra osztott fizetős parkolási engedély is terítéken van. Sőt korábban már egy 170 milliós adót is bevezettek volna, sírnak is folyamatosan, amiért ezt a kormány megakadályozta, így nincs kétségem, hogy amint szabad a pálya, meg fogják tenni. És ki tudja, miről nem tudunk még. Így vették vissza Józsefvárost. Maguknak” – zárta sorait a korábbi polgármester.

Eközben egyre több panasz érkezik lapunkhoz arról, hogy Józsefvárosban kerékbilincset helyeznek fel a közterület-felügyelt munkatársai. Információink szerint az autósok bírságolásából évi nyolcvanmillió forint bevételt vár az önkormányzat, ezért a közterület-felügyelők kimondottan vadásznak a szabálytalan autósokra, mert büntetéskényszer alatt állnak.

Az állítást egy hétvégi eset is bizonyítja, amikor a Józsefvárosban a kismamáknak kialakított oltópontra érkezett anyukák autójára is kerékbilincs került.

Miután az érintettek hosszas keresgélés után sem találtak parkolóhelyet az oltópont közelében, a turistabuszoknak fenntartott helyen álltak meg autójukkal egy olyan időszakban amikor a parkoló üres volt. A Pesti Srácok információi szerint a kismamák a kerékbilincset másfél órás utánajárás után tudták csak leszereltetni.

Az autót vezető nő édesapja a történtek után nyílt levelet küldött Pikó Andrásnak címezve, amelyben beismeri, hogy a lánya tilosban parkolt, azonban szerinte az emberség azt kívánta volna, hogy vegyék figyelembe a körülményeket.

„Józsefváros. Pandémia. Polgármester Pikó András. Pikó András! Ez nem játék, ez nem a Klubrádió, ez nem villanyvasút, ez a valódi világ, ahol van remény, emberség és van lelketlen érzéketlen gazemberség!” – fogalmazott a felháborodott nagypapa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.