A telefonját is elkobozták a hatóságok a Hír TV svédországi tudósítójának

Nem engedték telefonálni, két órán át őrizetben tartották, majd védett objektum elleni bűncselekmény gyanújával eljárást indítottak a Hír TV tudósítója, Bugnyár Zoltán ellen Svédországban, akivel még a maszkot is le akarták vetetni a rendőrök.

Magyar Nemzet
2021. 03. 05. 19:09
null
Bugnyár Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PestiSrácok.hu felvette a kapcsolatot Bugnyár Zoltánnal, részletesen beszélt meghurcoltatásáról. Az újságíró éppen azzal a terrortámadással kapcsolatban készített beszámolót, amelynek során hét embert sebesített meg egy férfi, aki késsel támadt az áldozatokra. A Hír TV munkatársát a felvétel készítése közben két egyenruhás zavarta meg, mondván, hogy jogellenes cselekményt folytat, mivel a háttérben a rendőrség épülete is látszódik. A rendőröknek végül hiába mutatta be sajtóigazolványát Bugnyár, a svéd rendőrség egészen egyszerűen őrizetbe vette. Az eset szerdán történt Vetlanda kistelepülésen.

A tudósító elmondta: nem tudta, hogy tilos vagy törvénysértő lenne egy rendőrségi épület lefilmezése. Állítása szerint azt, hogy ezt egyébként milyen jogszabály tiltja, nem közölték vele, viszont a rendőrök svéd nyelven akarták, hogy vallomást tegyen. Bár Bugnyár Zoltán beszél svédül, de egy büntetőügyben nem érezte volna magát biztonságban, így telefonos tolmácsot kért, akit – bár jogszabály írja elő – nem tudtak biztosítani. A kihallgatóhelységben a rendőrök nem, míg Bugnyár Zoltán viselt maszkot, amin – elmondása szerint – mosolyogtak a hatóság emberei. Amikor megkérdezte, mivel vádolják, akkor derült ki számára, hogy védett objektum elleni bűncselekmény vádjával indítottak eljárást ellene, és hiába mutatta a telefonjával rögzített felvételt, azt nem csupán a saját készülékükkel rögzítették, de a mobilját is lefoglalták. Ezután engedték szabadon, de semmilyen hivatalos papírt, jegyzőkönyvet nem adtak számára az eljárásról, amit kérésére válaszolva is megtagadtak tőle. A Hír TV munkatársának csupán annyit mondtak: amint lesz tolmács, felveszik a gyanúsítotti vallomását – Bugnyár Zoltán jelenleg is erre vár. A helyi magyar konzul azonnal felajánlotta segítségét az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.