Az eddigi legnagyobb fejlesztési program valósul meg a Balatonnál

A Miniszterelöki Kabinetiroda államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a turisztikai fejlesztések rengeteg munkahelyet teremtenek.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 11:53
DMTR Csaba
Budapest, 2020. oktber 5. Dmtr Csaba, a Miniszterelnki Kabinetiroda parlamenti llamtitkra napirend eltt szlal fel az Orszggyls plenris lsn 2020. oktber 5-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szörnyek megjelentek a Balatonon – mondta napirend előtti felszólalásában szerdán a parlamentben Potocskáné Kőrösi Anita. A Jobbik képviselője azt kifogásolta, hogy 410 millió forintért adtak el egy telket Balatonvilágosnál, majd annak értéke 1,2 milliárdra emelkedett, miután rendkívüli építési engedélyt kapott az oda szánt lakópark projekt. – El akarják venni az emberektől a Balatont, már semmi sem szent – mondta az ellenzéki képviselő.

Válaszába Dömötör Csaba felhívta Potocskáné Kőrösi Anita figyelmét arra, hogy tömeges privatizációkra a baloldal kormányzásra alatt került sor, ezért, ha mindez tényleg zavarná a jobbikos képviselőt, nem fogott volna össze Gyurcsány Ferencékkel. Az államtitkár elmondta, hogy a telek értékesítését megelőzően volt egyeztetés, és az önkormányzat, valamint a tulajdonosok között jöttek létre a szerződések, a kormány nem illetékes az ügyben.

Dömötör Csaba emlékeztetett rá, hogy az elmúlt évek legnagyobb fejlesztési programja valósul meg a Balatonnál.

Így a legkisebb szálláshelyeken is mintegy 16 900 szoba újult meg, és 85 strandon történtek fejlesztések. A Bahart fejlesztése révén pedig szintet lép a balatoni hajózás, két új kompot és két új katamaránt építenek. A járvány előtt 13 százalék volt a turizmus aránya, a GDP-n belül rekordok dőltek meg sorra – mondta az államtitkár, aki szerint, amikor a turisztikai fejlesztéseket támadják, ez ellen ágálnak az ellenzékiek, akik azt is elfelejtik, hogy a balatoni fejlesztések számos embernek munkahelyet nyújtanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.