Családi alapon működött a prostituálthálózat

Éheztették, bedrogozták, bántalmazták is a szerelmi ígérettel lépre csalt, fiatal nőket. A prostitúcióból élő család legalább húszmillió forintos haszonra tett szert a nők kizsákmányolásából.

Végh Attila
Forrás: KRNNI2021. 03. 25. 15:00
KRNNI elfogás
A rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottakat Forrás: KRNNI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói március 24-én őrizetbe vették egy prostitúcióból élő család három tagját. A hódmezővásárhelyi rokonok 2016 és 2019 között nőket kényszerítettek prostitúciós tevékenységre. A nyomozás során öt sértettet sikerült azonosítani, akik között egy kiskorú, 16 éves lány is volt. A nőket erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítették szexuális szolgáltatásra, az ezért kapott pénzt pedig elvették tőlük, és saját megélhetésükre fordították. A szexuális kizsákmányolásból a család több mint húszmillió forintot keresett. Az ügyészség, tartva attól, hogy a szabadlábon védekező gyanúsítottak megfélemlítenék az ellenük valló sértetteket, indítványozta előzetes letartóztatásukat.

A fiatal nőkkel az idősebbik elfogott férfi, K. A. vette fel a kapcsolatot. A Facebookon keresztül ismerkedett meg a fiatal lányokkal, majd szerelmi viszonyt színlelve hálózta be őket. A férfi a lányokat rávette arra, hogy pénzért árulják a testüket.

Azzal hitegette őket, ez a pénz kell közös jövőjük megalapozásához, házat, autót vesznek belőle, félretesznek születendő gyerekeiknek. Ebből semmi nem volt igaz, a nők keresetét K. A és családja az utolsó fillérig elvette, elköltötte. A férfi az ellenkező, tiltakozó, ígéreteit számon kérő nőket megalázta és bántalmazta. Előfordult, hogy büntetésből egy hétig nem adott enni az egyik prostituáltnak, két nőt pedig kábítószerrel bódított el. A lányok iratait, telefonjait elvette, így azok nem tudtak elszökni, nem tudtak segítséget kérni ismerőseiktől.

A férfi édesanyja, F. K., illetve öccse, az üzlet beindításakor még fiatalkorú K. D. a szexmunkára kényszerített nők hirdetéseit és a kuncsaftok jelentkezését, időpont-egyeztetését kezelte,

illetve ők szállították a nőket az őket megrendelő férfiakhoz, vagy a gyanúsítottak által bérelt lakáshoz, a lányok minden lépését figyelve. Azonnal elvették a nőktől a szolgáltatásért kapott pénzt, rendszeresen megmotozták őket, nehogy egy bankót is elrejtsenek, ha valakit ezen rajtakaptak, keményen megbüntették.

Az idősebb férfi kezelte a prostituáltaktól elvett pénzt
Fotó: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A rajtaütést a KR NNI felkérésére a Készenléti Rendőrség hajtotta végre.

Kora reggel ütöttek rajtuk a család prostitúcióból származó bevételéből frissen felújított házában, majd házkutatást rendeltek el a családtagok két hódmezővásárhelyi és egy sándorfalvai ingatlanában is.

Ennek során a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítási eszközök mellett vagyonvisszaszerzési célból a KR NNI hétmillió forint értékben foglalt le aranyékszert, telefonokat, laptopokat, televíziókat. A rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal egyeztetve zár alá vették olyan vállalkozások üzletrészeit is, amelyekkel a család a bűncselekményből származó pénzt próbálta meg tisztára mosni.

A rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottakat
Fotó: KR NNI

A KR NNI mindhárom gyanúsított ellen emberkereskedelem bűntette miatt indított eljárást, emellett a nyomozóhatóság K. A.-val szemben kábítószerrel való visszaélés, személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt is vizsgálatot rendelt el. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették az elfogott családtagokat, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A gyanúsítottak terhére rótt emberkereskedelem bűntett öt évtől tíz, illetve öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.