Nem találják VV Fanni egyik kuncsaftját

Kriminalisták szerint csak a védelem taktikája, hogy úgymond perdöntőnek állítanak be egy nem azonosított DNS-nyomot a VV Fanni meggyilkolása miatt indult nyomozás során. Maga az ügyvédi felvetés csupa feltételezés; a prostituált lány lakásán, egy poháron talált DNS-nyom tulajdonosa „akár tudhatja is”, hogy mi történt.

2021. 03. 09. 15:31
null
A mai napig nem került elő a luxusprostituáltként dolgozó nő holtteste Fotó: RTL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy máig azonosítatlan DNS-nyomot is találtak a VV Fanni meggyilkolása utáni helyszínelésen, ami – ha azonosítanák, hogy kitől maradt a lány lakásában – a védelem szerint mindent megváltoztatna – írja a Bors.

A dunaújvárosi, egykori MSZP-s önkormányzati képviselőjelölt B. Lászlót vádolják azzal, hogy megölte a valóságshow-ból közismertté vált, prostituáltként dolgozó Novotánszky Fannit, azaz VV Fannit.

B. László akár életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat bizonyítottság esetén. A felvétel időpontjában még letartóztatásban volt a vádlott, azóta bűnügyi felügyelet alá került, nyomkövető viselésével
Fotó: Blikk/Fuszek Gábor

A februári két tárgyalási napon tanúk meghallgatásával folytatódott a bizonyítási eljárás. Mások mellett a nyomozás vezetője, Szamosi Csaba részletes beszámolója után több szakértő is ismertette megállapításait Farkas Gabriella bírónő előtt. Ezek közül egy, az iratokban eddig is szerepelő, de most újra felmerült és a védelem által azonnal felkapott megállapítás nagyobb hangsúlyt kapott, hiszen B. László védője szerint lehet, hogy a DNS-nyom tulajdonosának fontos szerepe van a tragédiában.

„A helyszínelés során a kollégák találtak egy műanyag poharat és egy üvegpoharat is, DNS-maradványokkal.

Előbbin azonosítottuk Fanni DNS-ét és az egyik kuncsaftjáét, az üvegpoháron azonban Fannié mellett egy máig ismeretlen férfi DNS-e található”

– idézi a Metropol a Fővárosi Törvényszéken tanúként meghallgatott egyik szakértőt.

– Nagyon is fontos lenne azonosítani az ismeretlen férfi DNS-t, ugyanis mindössze kettő darab koszos pohár volt az egyébként teljesen rendezett konyhában, így nagy valószínűséggel nem egyhetes, hanem aznapi mosatlanról van szó. A műanyag poháron Fanni első kuncsaftjának a DNS-ét találták meg, de a másik pohárból nem tudni, ki ivott. Nem állítok semmit, de a DNS gazdája akár tudhatja is, mi történt, mire a vádlott odaért a magatehetetlen Fanniért – mondja Bálint Roland védőügyvéd, aki indítványi kérelmet fontolgat a DNS azonosításáért.

A lapunk által megkérdezett kriminalisták szerint

a DNS-nyom nagy valószínűséggel VV Fanni egyik kuncsaftjától származik, de egyáltalán nem biztos, hogy a lány eltűnése napján vette igénybe a lány szolgáltatásait.

Annak, hogy nem azonosították, számos oka lehet. Például az, hogy nem szerepel egyik olyan nyilvántartásban sem, amit a rendőrség használhat a bizonyítás során. A DNS-nyom tulajdonosa vélhetően nem büntetett előéletű, így nincs bűnügyi priusza sem. Az, hogy a bizonyítási eljárás kellős közepén a védelem indítványt akar tenni arra, hogy azonosítsák a DNS-nyom tulajdonosát, egyáltalán nem biztos, hogy találkozik a bíróság akaratával. Az ugyanis nem tűnik elegendő és erős indoknak a nyomozás e részének újrakezdéséhez, amit a védő mond. Az ügyvéd elképzelése szerint a DNS gazdája akár tudhatja is, mi történt, mire a vádlott odaért a magatehetetlen Fanniért.

Mindenesetre B. László nagybátyja, korábbi, az ügyből kizárt védője, Brodmann Péter szerint a rendőrség birtokában van egy négy napot felölelő kamerafelvétel-sorozat, ami a lány lakóhelyén, az épülettömbben és a mélygarázsban készült, és amiből eddig a védelem is csak annyit látott, amennyit a sajtó: hogy a vádlott cipeli az alélt lányt a karjában.

A garázs biztonsági kamerája felvételén jól látszik, hogy a vádlott cipeli a magatehetetlen VV Fannit
Fotó: Fővárosi Törvényszék

Brodmann úgy véli, mindenki rajta van a videofelvételeken, aki Fanni lakásában megfordulhatott azokban a napokban és az ominózus délutánon, és szerinte közöttük kell lennie az azonosítatatlan DNS-nyom tulajdonosának is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.