Ötezer fölött a fertőzöttek száma Magyarországon

Ütemezetten zajlik az oltási program, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán.

Munkatársunktól
2021. 03. 10. 8:52
Somogyi Nóra
Békéscsaba, 2021. március 7. Somogyi Nóra ápoló beolt egy idős férfit a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinájának első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának oltópontján Békéscsabán 2021. március 7-én. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már jóval több mint 1,1 millió fő kapta meg a Covid–19 elleni oltást s közel 318 ezren már a második vakcinát is felvették

– számolt be róla szerdán a Koronavírus.gov.hu.

A legfrissebb adatokat ismertetve közölték: 5653 fővel emelkedett az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta 480 860 személynél regisztrálták a fertőzést.

Elhunyt 179, többségében idős, krónikus beteg,

amivel a vírus áldozatainak a száma 16 325 főre emelkedett. Ezzel párhuzamosan a gyógyultak száma is folyamatosan nő: eddig 340 844-an vannak túl a Covid–19-en, de az aktív fertőzöttek száma is már 123 691 főre emelkedett.

Jelenleg 8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen.

Mint írták,

az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán.

– A háziorvosok többsége mától veszi át az AstraZeneca-vakcinát, és a feladatuk, hogy a praxisukban még nem beoltott regisztrált legidősebbek oltását végezzék vele. A kórházi oltópontokon Szputnyik- és Pfizer-oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik.

Csütörtökön és vasárnap pótolják a múlt héten elhalasztott vakcinabeadásokat Fotó: MTI/Rosta Tibor

A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon, az érintettek erre SMS-ben már megkapták a behívót

– tudatták. A tájékoztatóban hangsúlyozták, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél, s emlékeztettek: a drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött, ezek hétfőtől léptek életbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.