Továbbra is négyezer fölött a fertőzöttek száma Magyarországon

Eddig 685 247 fő kapott védőoltást, közülük 251 691-en már a második oltást is megkapták.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 03. 01. 10:27
null
Forrás: koronavius.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint hétfőre elhunyt 84, többségében idős, krónikus beteg, valamint újabb 4326 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A kormányzati portál közölte:

a legfrissebb adatokkal együtt immár 432 925-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, összesen 15 058 fő hunyt el, a gyógyultak száma pedig 322 956 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 94 911-re nőtt. Kórházban 5679 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 537-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 34 716-an vannak, a mintavételek száma 3 680 572-re nőtt.

Eddig 685 247 fő kapott védőoltást, közülük 251 691 fő már a második oltását is megkapta.

Az oltási stratégiával kapcsolatban elmondták, hogy a háziorvosok továbbra is végzik az idősek beoltását a kínai Sinopharm-vakcinával, valamint a hatvan év alatti krónikus betegek oltása is folyamatban van az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként tíz fő beoltására van lehetőség. Emellett a kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával.

Annak érdekében – hangsúlyozták –, hogy minél többen minél előbb megkapják az első oltást, módosult a Pfizer- és az AstraZeneca-vakcinák protokollja:

a Pfizer által gyártott Comirnaty-vakcinák esetében a második adag vakcina beadási ideje az első adag beadását követő 21 nap helyett 35 napra módosul, míg az AstraZeneca Covid–19 Vaccine nevű oltóanyagának az alkalmazásánál az első és a második részoltás közötti időintervallum négyről 12 hétre változik.

Kiemelték: már úton van az újabb orosz vakcinaszállítmány is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.