Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Varga Judit: Mijatovic asszonyt megint nem zavarták a tények

„Az objektivitás és pártatlanság látszatára sem adó jelentésben foglaltakkal szemben Magyarország azon kevés tagállamok egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben” – írta az igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

Magyar Nemzet
2021. 03. 30. 21:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit „Mijatovic asszonyt megint nem zavarták a tények...” című bejegyzésében Dunja Mijatovic, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosának a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló jelentésére reagált Facebook-oldalán.

– A számos ténybeli tévedés és ferdítés mellett talán a legbeszédesebb éppen az, hogy a „független” Népszava már kora reggel, órákkal a jelentés hivatalos közzététele előtt beszámolt annak tartalmáról – hangsúlyozta a miniszter, megjegyezve: „ennyit a baloldali média elnyomottságáról”.

Varga Judit azt írta: úgy tűnik, az ET emberi jogi biztosát a részletes szóbeli és több tíz oldalas írásbeli kormányzati tájékoztatás sem érdekelte, hiszen egyetlen észrevételüket sem vezette át a jelentésébe – közölte a tárcavezető.

A miniszter azt írta: a magyar kormány mindezek ellenére továbbra is nyitott a párbeszédre, illúziói azonban nincsenek.

– Ha másra nem is, egy dologra biztosan jó lesz ez a memorandum: Mijatovic biztos asszony elemzése egy az egyben beilleszthető lesz az Európai Bizottság következő jogállamisági jelentésébe... – fogalmazott Varga Judit.

Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa kedden úgy fogalmazott: „a politikailag vezérelt médiaszabályozó-hatóság és a médiapiacon megjelenő, torzító hatású állami beavatkozás együttes hatása kikezdte a média pluralizmusát és a véleménynyilvánítás szabadságát Magyarországon”, ezért „legfőbb ideje”, hogy az országban helyreállítsák az újságírói és a médiaszabadságot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.