időjárás °C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Deutsch: Tudatosan lohol a néppárt a liberális, baloldali irányba + videó

Magyar Nemzet
2021.04.01. 11:35
Deutsch: Tudatosan lohol a néppárt a liberális, baloldali irányba + videó

– Folyamatosan és nagymértékben csökken az Európai Néppárt parlamenti mandátumainak száma – fejtette ki Deutsch Tamás a Hír TV-ben. A fideszes politikus úgy fogalmazott: ahogy a kereszténydemokrata értékeket maga mögött hagyta a néppárt, úgy romlottak a választási eredményei is.

– Saját, tudatos döntésekkel sodródik, rohan, lohol liberális, baloldali irányba az Európai Néppárt – mondta Deutsch Tamás a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint ma

már nagyítóval is alig lehet megkülönböztetni a párt álláspontjainak jelentős részét a Renew nevű európai liberális pártformációtól vagy a szociáldemokraták európai frakciójától.

Deutsch Tamás szerint a Fidesznek éppen ezzel a politikai folyamattal volt baja. Ezért is fogalmaztak meg programot arról, hogy hogyan kellene megerősíteni a néppártot, hogyan lehetne újra rátalálni ismét azokra a kereszténydemokrata értékekre, amelyek Kohl és Martens idején a párt erejét jelentették.

– Ahogy ezeket maga mögött hagyta a néppárt, úgy gyengült, úgy romlottak a választási eredményei is – jegyezte meg a fideszes politikus, aki emlékeztetett arra is, hogy

a néppárt szavazatszáma és a megszerzett európai parlamenti mandátumainak a száma folyamatosan és igen nagymértékben csökken.

Míg 2009-ben 250 fős volt a néppárti frakció, 2019-ben, két választással később már alig számoltak több tagot 180 főnél, vagyis képviselői létszámának több mint a húsz százalékát elvesztette a párt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.