Kicserélik a K és a H-hidakat a Hajógyári-szigeten

Elindult a kormányzati közbeszerzés a régi és rossz állapotú hidak, a K és a H-híd kicserélésére – jelentette ki Bús Balázs, Óbuda korábbi polgármestere, fideszes választókerületi elnök. A kormány egyedülálló kulturális központot valósít meg Óbuda főterének zöld környezetében.

Forrás: Facebook2021. 04. 27. 15:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Folytatjuk a korábban megkezdett kulturális fejlesztéseket Óbuda–Békásmegyeren. A kormány támogató hozzáállásának köszönhetően a Hajógyári-szigeten megvalósuló, Európában is egyedülálló kulturális központ egy újabb látványos fejezetéhez érkeztünk: elindult a közbeszerzés a régi és rossz állapotú hidak, a K és a H-híd kicserélésére – közölte közösségi oldalán Bús Balázs, a Fidesz választókerületi elnöke.

Mint a korábbi fideszes polgármester hozzátette: a H-híd fejlesztésével a Fő téren lévő Zichy-kastély, mint a kulturális negyed kapuja, kétszintű gyalogos híddal kapcsolódik össze a jövőben a Hajógyári-sziget központi területével, így a Fő térről és a Szentlélek térről is könnyen elérhetővé válnak a kulturális negyed galériái, próbatermei, koncerthelyszínei, valamint a jövőbeli éttermek, illetve kávézók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.