Konzervatív reneszánsz kezdődhet Európában?

„Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter és Orbán Viktor magyar kormányfő budapesti találkozója egy hosszú folyamat kezdete lehet, mely elhozhatja a kontinensre a konzervatív reneszánszt” – fogalmazott Kovács Attila Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője és Szolomayer Balázs, az Alapjogokért Központ vezető elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, melyben arról is szó volt, hogy magyarországi baloldal oltásellenes hangulatot kelt abból a célból, hogy hazánk minél lassabban keveredjen ki a pandémiából és a hozzá kapcsolódó gazdasági válságból.

Forrás: Karc FM2021. 04. 07. 14:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A következő három évben létre fog jönni egy olyan konzervatív frakció és szövetség, mely a bevándorlás elutasításán, a hagyományos családmodell tiszteletén és a nemzetállamok jogainak megerősítésén alapszik, mert több mint 100 millió európai választópolgár nem maradhat valódi érdekképviselet nélkül” – mondta Kovács Attila. Szolomayer Balázs úgy fogalmazott: a lengyel PiS, az olasz Liga és a Fidesz között számos kérdésben ellentétek feszülnek, mégis erősebb, ami ezen pártokat összeköti. A formálódó szövetség erős ellenpontja lehet a liberális-baloldali koalíciónak és az Európai Néppártnak is Európai Parlamentben.

„A baloldal már akkor megkezdte oltásellenes kampányát, amikor még egyetlen vakcina sem érkezett meg hazánkba. A magyar emberek hergelésével az ellenzéknek egyértelműen az a célja, hogy minél inkább kitolódjon időben a pandémia és a hozzá kapcsolódó gazdasági válság.” – mondta Szolomayer Balázs. „A Gyurcsány-pártnak semmi sem drága. Miközben az ország már a koronavírus-járvány harmadik hullámával küzdött, Dobrev Klára kampányba és országjárásba kezdett. Ráadásul a megfelelő védőfelszerelések nélkül, ezzel pedig több embert is megfertőzhetett” – mondta Kovács Attila.

A Bolond Lyukból rovatban arról volt szó, hogy egy olyan podcastot indítanak transzaktivisták, melynek célja, hogy feltárják a transzemberek történelemben betöltött szerepét. Szolomayer Balázs elmondta: a progresszív történetírás rendszeresen értelmez át történelmi személyeket – így lett baloldali személyiség szerintük Jézus Krisztus, vagy Szent István is. A valóság pedig esetükben sosem állt az ilyen és ehhez hasonló akciók útjában.

A 2021. április 6-i adást ITT hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.