Már négymilliónál is többen regisztráltak az oltásra

Az előző 24 órában 8053 új fertőzöttet azonosítottak, és elhunyt 245, többségében idős, krónikus beteg.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 04. 10. 9:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző 24 órában 8053 új fertőzöttet azonosítottak, és elhunyt 245, többségében idős, krónikus beteg, így a járvány áldozatainak száma 23 211-re emelkedett. Jelenleg 10 921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1344-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett tájékoztatóban. Hozzáteszik: az aktív fertőzöttek száma 267 291-re emelkedett, 423 366 honfitársunk pedig már kigyógyult a fertőzésből.

A kormányzati portál beszámol arról is, hogy

a beoltottak száma 2 760 938 fő, közülük 1 171 475-en már a második oltást is megkapták.

Ezzel Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán: a magyar lakosság 27,5 százaléka már kapott oltást, szemben az uniós 14,4 százalékos átlaggal. Kitérnek rá, hogy a háziorvosok folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer- és Szputnyik V vakcinákkal zajlik az oltás, emellett

a hétvégén is folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása.

– A pedagógusok soron kívüli oltását követően az óvodák és az iskolák 1–8. évfolyamai április 19-én indulnak újra. Az érettségik minél biztonságosabb lebonyolítása érdekében a 9–12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás. Főszabály szerint az érettségit csak írásban tartják meg – írja a hivatalos tájékoztató oldal.

Védőfelszerelést viselő gyógytornász átmozgat egy koronavírussal fertőzött beteget a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika intenzív osztályán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

– A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat – hívják fel a figyelmet, hozzátéve:

a harmadik hullám kezdete óta újabb másfél millióval nőtt és már a négymilliót is meghaladja a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek.

Ezért az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Azok a regisztráltak, akik még oltásra várnak, leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egy internetes felületet nyitott erre a célra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.